PUTIN ODREŠIO KESU: Ko ratuje u Ukrajini može dobro da zaradi - plate vojnika povećane, niži oficiri imaju po 2.000 evra mesečno

Autor:

Svet

29.08.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama britanskog Ministarstva odbrane, vojna služba u Rusiji je posle početka rata u Ukrajini postala isplativa, a primanja vojnika su višestruko veća od prosečne plate u Rusiji.

PUTIN ODREŠIO KESU: Ko ratuje u Ukrajini može dobro da zaradi - plate vojnika povećane, niži oficiri imaju po 2.000 evra mesečno

Foto: mil.ru

U  izveštaju Ministarstva odbrane se navodi da je u februaru prošle godine poručnik primao 81.200 rubalja mesečno (oko 783 evra), a da mnogi mlađi činovi koji sada ratuju su Ukrajini imaju više od 200.000 rubalja mesečno, što je skoro 2.000 evra. 

"To je preko 2.7 puta više od ruske nacionalne prosečne plate od 72.851 rublje", navedeno je u izveštaju koji su sastavili obaveštajci.

"Vrlo je verovatno da su plata i dodatne beneficije snažan podsticaj kadrovima da se pridruže, posebno onima iz siromašnijih područja Rusije, kaže se u izveštaju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naredio delimičnu mobilizaciju u septembru prošle godine a tada je planirano da se u Rusiji regrutuje oko 300.000 rezervista, odnosno ljudi koji su prošli vojnu obuku ili maju veštine koje su potrebne vojsci u ratu u Ukrajini. 

U Moskvi veruju da mogu da priušte dugotrajan rat, najpre zbog činjenice da ruska privreda beleži rast uprkos sankcijama, a zahvaljujući vojnim fabrikama koje rade bez prestanka, neočekivanoj dobiti od energenata prošle godine, i prilagodljivosti izvoznika robe.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading