SVI GLEDAJU UVIS DA VIDE VUČIĆA: Građani vole da izaberu političare koji izgledaju dominantno - evo koliko su visoki svetski lideri

Autor:

Svet

29.08.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studije su pokazale da su građani skloniji da za lidere izaberu više ličnosti.

SVI GLEDAJU UVIS DA VIDE VUČIĆA: Građani vole da izaberu političare koji izgledaju dominantno - evo koliko su visoki svetski lideri

Foto: Tanjug-AP, PRofimedia

Naučnici navode da su istraživanja pokazala da oko dve trećine učesnika pokazuju sklonost da nacrtaju krupnije figure, kada je od njih zatraženo da prikažu kako treba da izgleda lider.

Fizičke dimenzije i te kako utiču na izbor političkih lidera, a psiholozi veruju da ovakva sklonost građana potiču još od naših predaka. 

Birači smatraju da su visoki političari prikladniji za funkciju lidera, a psiholozi vjeruju da to zapravo potiče još od primitivnog čoveka koji je za vođu ujek birao osobu koja je izglefala dominantnija od neprijatelja.

Takođe, kandidati koji izgledaju dominantnije i muževnije imaju veću prednost među konzervativnijim biračima.

 

 

Da je visina i dalje kriterijum izbora pokazuje to da su i danas mnogi političari skoro "dvometraši", a  predsednik Srbije je sa 198 cm, po ovoj listi objavljenoj na Tiktiku, trenutno najviši svetski državnik.

Doskorašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović niži je od Vučića za 2 santimetra, da Donald Tramp je visko 191 cm.

Među najvišim svetskim liderima su i premijer Kanade Džastin Trudo, predsednik Sirije Bašar al Asad, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading