VATRENI FRONT SE ŠIRI VELIKOM BRZINOM! Naređena HITNA EVAKUACIJA stanovništa - ALARMANTNO u ovom području Grčke

Autor:

Svet

28.08.2023

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja dvadeset četiri sata, dogodilo se 46 novih šumskih požara.

VATRENI FRONT SE ŠIRI VELIKOM BRZINOM! Naređena HITNA EVAKUACIJA stanovništa - ALARMANTNO u ovom području Grčke

Foto: Tanjug/AP

U Grčkoj besne požari u regionu Evrosa na severu zemlje, međutim požar u okolini šume u Dadiji još uvek nije stavljen pod kontrolu. 

U nedelju popodne naređena je evakuacija stanovništva za Lefkimiju i Kasiteri.

U Lefkimiji se požar približio prvim kućama, ali su ga zaustavili vatrogasci i dobrovoljci.Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu požar u blizini šume u Dadiji da ne bi zahvatio šumu.

Pogođena područja Evrosa danas će posetiti ministri, a od danas takođe počinje podnošenje prijava za novčanu pomoć građanima koji su pretrpeli štetu u požarima, objavio je ERT.

Portparol vatrogasne brigade Janis Artopios rekao je da su pokrenute istrage povodom mogućnosti da su požari na području Evrosa podmetnuti.

Ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, Vasilis Kikilijas, boravio je u Evrosu, te je istakao da će narednih dana pojačati kopnene i vazdušne snage. 

Prema informacijama iz Vatrogasne službe, u poslednja dvadeset četiri sata, dogodilo se 46 novih šumskih požara, od kojih je većina sanirana odmah, u početnoj fazi.

Veliki napori u gašenju požara, kopnene snage uložile su u oblasti od Dadije do Kotronije, kako plamen ne bi prešao put, jer ako se to dogodi požar će zahvatiti i Drimos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading