ZASTRAŠUJUĆE! POŽARI BUKTE U GRČKOJ, A SADA SE POJAVILA I OVA GRUPA LJUDI: Piromani pale vatru u jednoj oblasti

Autor:

Svet

24.08.2023

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požarima je tokom prošle nedelje poginulo 20 ljudi, među njima i dva dečaka od 10 do 15 godina

ZASTRAŠUJUĆE! POŽARI BUKTE U GRČKOJ, A SADA SE POJAVILA I OVA GRUPA LJUDI: Piromani pale vatru u jednoj oblasti

Foto: Tanjug/AP

Grčki vatrogasci bore se i danas protiv nekoliko požara, ali i protiv jakih vetrova i vrelog i suvog vazduha koji pogoduje višednevnom širenju vatre na severoistoku Grčke i na obodu glavnog grada Atine.

U požarima je tokom prošle nedelje poginulo 20 ljudi, među njima i dva dečaka od 10 do 15 godina, a vlasti veruju da su žrtve izbeglice koje su došle iz Turske, prenosi AP.

Njihova tela su pronađena u blizini kolibe u izgoreloj šumskoj oblasti na severoistoku Grčke.

Do sada je 60 vatrogasaca povređeno u borbi sa vatrenom stihijom, potvrdio je danas portparol vatrogasne službe Joanis Artopios.

Požari besne i u drugim delovima Evrope, ali na ostrvu Tenerifi španskog Kanarskog arhipelaga, u severozapadnoj Turskoj u blizini granice sa Grčkom, u Portugaliji i u Italiji požari su pod kontrolom, rekli su zvaničnici.

Grčki ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas izjavio je da su neki požari u blizini Atine namerno izazvani.

- Neki piromani podmeću požare, ugrožavaju šume, imovinu i pre svega ljudske živote. To što se dešava nije samo neprihvatljivo, već je zločin vredan prezira - rekao je Kikilias u izjavi za grčku televiziju.

Prema njegovim rečima devet požara je podmetnuto danas u razmaku od četiri sata u oblasti Avlona, u severnom podnožju planine Parnite u blizini Atine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading