SUKOB KOD MARIUPOLJA KOJI RUSI DRŽE U TAJNOSTI: Pijani Dagestanac otvorio vatru na pijane vojnike, bivše kriminalce, U MASAKRU stradali i civili (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pucnjavi u južnom delu Ukrajine navodno je ubijeno najmanje 11 ljudi, među kojima četiri ruska vojnika,.

SUKOB KOD MARIUPOLJA KOJI RUSI DRŽE U TAJNOSTI: Pijani Dagestanac otvorio vatru na pijane vojnike, bivše kriminalce, U MASAKRU stradali i civili  (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Ukrajinski zvaničnici kažu da je do pucnjave došlo kada su se čečenski borci lojalni Kremlju sukobili sa ruskim vojnicima u selu Urzuf, oko 40 kilometara od ukrajinskog lučkog grada Mariupolja.

 

Na snimku koji se širi društvenim mrežama vide se dva mrtva tela u automobilima izrešetanim mecima. Jedan od poginulih je u vojnoj uniformi, a drugi u civilu.

 

Savetnik gradonačelnika Mariupolja u egzilu rekao je da je u sukobu ubijeno sedam civila, uključujući dve tinejdžerke. „Oni su počeli da cepaju naramenice i došlo je do pucnjave“, rekao je Petr Andrjuščenko. 

Ivan Topuzov, šef Mariupoljskog regiona kojeg je imenovao Kremlj, potvrdio je da je došlo do pucnjave. Rekao je da su ruski istražitelji na licu mesta odbili da mu daju bilo kakve informacije.

"Kada sam stigao tamo, radili su službenici istražne komisije. Nisu me pustili i rekli 'to se tebe ne tiče'. Ima žrtava, ali ne znam koliko", rekao je nezavisnim Ruski Telegram kanal Astra.

Ahmed Dudajev, visoki čečenski zvaničnik, odbacio je izveštaje da su čečenski borci umešani u incident kao „dezinformaciju“, ali nije negirao da je došlo do pucnjave.

Inače, incident se dogodio u petak, ali nije odmah prijavljen.

 

Prema pisanju ruskog Telegram kanala VČK-OGPU, nisu u putanju Čečeni, već su se nekoliko bivših kriminalaca koji su sada regrutovani za rusku vojsku, ali su pridruženi čečenskom bataljonu Ahmat, sukobili sa Dagestancem Sadrutinom Akaevim, vojnim policajcem. 

 

Incident se dogodio ujutru 12. avgusta u klubu Majami u Urzufu, u blizini Mariupolja. Tu su se odmarali borci jedinice 71718 (Šali, Čečenija), uglavnom bivši zatvorenici koji s potpisali ugovore o oslobođenju sa Ministarstvom odbrane. 

Sukobu u Urzufu je kumovao alkohol, jer su se pijani bivši kriminalci posvađali sa isto tako pijanim vojnim policajcem iz Dagestana Sadrutdinom Akaevim. Njega su oni pretukli, a on je onda pucao na osuđenike iz mitraljeza, zatim je počeo da puca na sve redom. Kad su drugi vojni policajci krenuli da ga zaustave, on je počeo da puca i na njih, da bi na kraju sam bio ubijen iz vatrenog oružja.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading