POGORŠANO ZDRAVLJE ŠEFA SICILIJANSKE MAFIJE: Mesina Đenaro prebačen u bolnicu, smrt mu se bliži, ali "POSLEDNJI KUM" nikog nije ODAO

Autor:

Svet

09.08.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro prebačen je iz zatvora u bolnicu, objavili su juče italijanski mediji. Jedan od njegovih advokata je rekao da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da mu je potrebna hitna medicinska njega.

POGORŠANO ZDRAVLJE ŠEFA SICILIJANSKE MAFIJE: Mesina Đenaro prebačen u bolnicu, smrt mu se bliži, ali "POSLEDNJI KUM" nikog nije ODAO

Foto: Printscreen BBC

Mesina Denaro (61) je bolovao od raka u trenutku hapšenja u Palermu u januaru nakon 30 godina bekstva, prenose Vijesti.

On je juče uz jake mere obezbeđenja prebačen u bolnicu "San Salvatore" u centralnom italijanskom gradu L'Akvila, blizu zatvora u kojem je bio zatočen, objavila je agencija Ansa.

Veruje se da Mesina Denaro, kojem je italijanska štampa dala nadimak "poslednji kum", nije dao policiji nikakve informacije nakon što je 16. januara uhapšen u Palermu

Stanje Mesine Denara, koji je operisan u lokalnoj bolnici krajem juna, sada previše loše da bi se držao u zatvoru pod strogim režimom nametnutim članovima mafije, rekao je ranije juče advokat Alesandro Ćerela za novinsku agenciju AGI.

Bivši šef mafije preživljava na ishrani od voćnih sokova i suplemenata, dodao je advokat, a prenio Rojters.

Veruje se da Mesina Denaro, kojem je italijanska štampa dala nadimak "poslednji kum", nije dao policiji nikakve informacije nakon što je 16. januara uhapšen ispred jedne privatne klinike u sicilijanskoj prijestonici Palermo, piše Rojters.

On ima višestruke osude za brojne zločine, uključujući ulogu u planiranju ubistava antimafijaških tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine. Ti zločini su šokirali Italiju i doveli do obračuna sa sicilijanskom mafijom.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading