MAFIJAŠKI BOS PAO U KATEDRALI: Karabinjeri uhvatili vođu klana dok se molio, pet godina bio u bekstvu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

28.04.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paskvale Bonavota (49), jedan od ključnih bosova kalabrijske kriminalne organizacije Ndrangeta, uhapšen je nakon skoro pet godina skrivanja i to tako što su ga karabinjeri uhvatili dok se molio u katedrali Svetog Lorenca u Đenovi.

MAFIJAŠKI BOS PAO U KATEDRALI: Karabinjeri uhvatili vođu klana dok se molio, pet godina bio u bekstvu (FOTO, VIDEO)

Foto: ilmessaggero.it/Carabineri ROS

On je bio na poternici od novembra 2018. i bio je označen kao izuzetno opasan mafijaš.

Foto: www.profimedia.rs

Katedrala Svetog Lorenca u Đenovi

Karabinjeri iz italijanskog regiona Kalabrija obavestili su kolege u Đenovi o saznanju da se Bonavota nalazi u tom gradu u severozapadnom regionu Ligurija, nakon čega su ga ovi locirali i pratili do katedrale.

Foto: www.profimedia.rs

Unutrašnoj katedrale Svetog Lorenca u Đenovi u kojoj se molio bos Ndrangete

Bonavota je prilikom hapšenja pitao karabinjere da li su sigurni da je on baš taj Paskvale kojeg traže, pošto je u džepu imao lažne lične isprave.

Foto: Tanjug/AP

Italijanski karabinjeri

Italijanski mediji prenose da su pripadnici bezbednosnih snaga pretresli i Bonavotino sklonište u đenovljanskom kvartu San Teodoro, gde su pronašli 20.000 evra u kešu, najmanje još četiri lažne lične karte, kao i razne kartice za gradski prevoz i desetak mobilnih telefona.

Foto: www.profimedia.rs

Paskvale Bonavota

Navodi se da je Bonavota jedva ličio na sebe, pošto je tokom skrivanja značajno smršao u odnosu na vreme kada je poternica izdata.

 

Video

Bonavota je pripadao samom vrhom vrhu vođstva Ndrangete i kontrolisao je kockanje i trgovinu drogom na širem području Rima. Ndrangeta je trenutno najmoćnija italijanska kriminalna organizacije koja kontroliše oko 80 odsto trgovine kokainom u Evropi, pošto je iskoristila slabljenje sicilijanske Koza nostre i napuljske Kamore.

 

Ispostave Ndrangete nalaze se širom sveta, od Južne Amerike do Australije, a njeni godišnji prihodi procenjuju se na oko 60 milijardi dolara.

Foto: www.profimedia.rs

Mateo Mesina Denaro zvani Dijabolik

Mateo Mesina Denaro, bos Koza nostre, uhvaćen posle skoro tri decenije dok je primao hemoterapiju

Karabinjeri na Siciliji su sredinom januara u privatnoj klinici u Palermu uhapsili mafijaškog bosa Matea Mesinu Denara, koji je bežao od pravde još od 1993. U to vreme Koza nostra je bila najjača kriminalna organizacija u Italiji, a ovaj bos poznat kao Dijabolik bio je ozloglašen zbog surovosti, pošto je lično udavio trudnu devojku svog protivnika i u kiselinu bacio dečaka koji je bio sin mafijaša osumnjičenog za saradnju sa policijom. Kada je uhapšen, Dijabolik je bio na hemoterapiji, pošto ima rak, a spekulisalo se da je sam dogovorio predaju s italijanskim vlastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading