POMAGALI ITALIJANSKOM MAFIJAŠKOM BOSU, SKRIVALI GA 30 GODINA: Mateo Mesina Denaro bio godinama u bekstvu, njihova uloga je ključna!

Autor:

Svet

21.03.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par je uhapšen dok je nastavljena istraga o mreži saučesnika koji su štitili 60-godišnjeg mafijaškog bosa Matea Mesinu Denara.

POMAGALI ITALIJANSKOM MAFIJAŠKOM BOSU, SKRIVALI GA 30 GODINA: Mateo Mesina Denaro bio godinama u bekstvu, njihova uloga je ključna!

Foto: shutterstock

Mateo Mesina Denaro

Par koji je navodno pomagao italijanskom bosu mafije Mateu Mesini Denaru da izbegne hapšenje 30 godina uhapšen je u četvrtak u gradu na zapadu Sicilije gde je proveo godine u bekstvu.

Par je uhapšen dok je nastavljena istraga o mreži saučesnika koji su štitili 60-godišnjeg Mesinu Denara pre nego što je sredinom januara uhvaćen na klinici za rak u Palermu.

Karabinjeri specijalne jedinice ROS-a uhapsili su Emanuela Bonafedea, nećaka šefa Kampobela di Mazare Leonarda Bonafedea i njegovu suprugu Lorenu Ninfu Lanceri, zbog pomaganja i podržavanja najtraženijeg čoveka Italije.

Policija je Lanceri opisala kao "veoma blisku" vođi trapanske mafije. Vojska je pronašla mnogo dokaza o vezi između šefa i Lanceri. Mesina Denaro, da bi sakrio njen pravi identitet, nazvao ju je Dileta. Ona mu je u poruci rekla da je on "poklon mog života", saopštila je policija, prenela je ANSA.

Mateo Mesina Denaro, takođe poznat kao Diabolik (iz italijanskog lika iz stripa), je sicilijanski mafijaš iz Castelve botra. Smatran je jednim od novih vođa sicilijanske mafije nakon hapšenja Bernarda Provencana 11. aprila 2006. i Salvatorea Lo Pikola u novembru 2007.

Sin mafijaškog bosa, Denaro postao je poznat na nacionalnom nivou 12. aprila 2001. kada ga je časopis L'Espresso stavio na naslovnicu sa naslovom: Ecco il nuovo capo della Mafia ("Evo novog šefa mafije“).

Mesina Denaro je 1993. godine postao begunac na listi najtraženijih. Prema Forbsu 2010. godine, bio je jedan od deset najtraženijih i najmoćnijih kriminalaca na svetu.Sa smrću Bernarda Provencana 2016. i Salvatorea Riine 2017. godine, Mesina Denaro je viđen kao neprikosnoveni šef svih bosova unutar mafije. Posle 30 godina bekstva, uhapšen je 16. januara 2023. u blizini privatne klinike u glavnom gradu Sicilije, Palermu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading