UŽAS I JEZA! DEČAKA UJEO KOMARAC, PA PREMINUO: Danima ga lečili, ali svaka terapija je bila NEEFIKASNA - nije mu bilo spasa!

Autor:

Svet

01.08.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačan uzrok smrti tinejdžera još nije objavljen, ali zna se da komarci mogu da prenesu brojne bolesti na ljude.

UŽAS I JEZA! DEČAKA UJEO KOMARAC, PA PREMINUO: Danima ga lečili, ali svaka terapija je bila NEEFIKASNA - nije mu bilo spasa!

Foto: Shutterstock

Dečak kojeg je njegova majka opisala kao "posebnog anđela" preminuo je u bolnici nakon što ga je ujeo komarac. Mateo Kjeu iz Tolmeca u blizini Udina, Italija, otišao je na odmor sa svojom mamom Denis Farijas u Brazil sredinom juna da provede vreme sa svojom porodicom u maminoj domovini. 

Završio je prvu godinu u srednjoj školi Paskini, a to je bila druga godina zaredom da je putovao preko Atlantika u tropske krajeve da bi video svoje rođake. Tinejdžera je ugrizao komarac dok je boravio sa porodicom svoje majke u okrugu Salinopolis u državi Para. Mateo je zatim odveden u bolnicu jer mu se stanje pogoršalo, a lečenje se pokazalo neefikasnim.

Pošto je njegova porodica počela da se plaši najgoreg, dečakov otac Roberto - koji poseduje prodavnicu cipela u gradu Tolmeco u italijanskim Alpima - otišao je na dug put u Brazil da bi bio pored sina u bolnici. Par je bio pored Mateovog kreveta kada je preminuo 28. jula, preneli su italijanski mediji. Njegova sahrana je bila zakazana za ponedeljak uoči kremacije.

Tačan uzrok smrti tinejdžera još nije objavljen. Komarci su široko rasprostranjeni u Brazilu i mogu da prenesu brojne bolesti na ljude, uključujući zika, denga groznicu, žutu groznicu i malariju. Dok se međunarodnim posetiocima severoistoka zemlje prekrivenim prašumom obično savetuje da uzimaju lekove protiv malarije, rizik u ostatku zemlje, uključujući državu Para, smatra se malim. 

U SAD je ljudima savetovano da preduzmu mere predostrožnosti ranije ovog leta nakon što je virus Zapadnog Nila otkriven u grupi komaraca. Pozitivni uzorci širom zemlje otkriveni su u 13 slučajeva ove godine zaključno sa 13. junom, prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading