NATO SPREMAN ZA POHOD NA ISTOK? Dok Poljaci dižu uzbunu zbog Vagnera, nemački ministar odbrane daje ZLOSLUTNU izjavu!

Autor:

Svet

21.07.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka i NATO su spremni da podrže Poljsku u odbrani njenog istočnog krila, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

NATO SPREMAN ZA POHOD NA ISTOK? Dok Poljaci dižu uzbunu zbog Vagnera, nemački ministar odbrane daje ZLOSLUTNU izjavu!

Foto: Tanjug/AP

"Tamo gde poljskim partnerima bude potrebna podrška, dobiće je", rekao je Pistorijus na konferenciji za novinare koju je održao sa svojom češkom koleginicom Janom Černočovom u Pragu, preneo je Rojters.

Pistorijus je kazao da je Poljska partner NATO i pouzdani NATO saveznik, "tako da možemo sa sigurnošću reći da smo spremni".

On je to izjavio nakon odluke poljskog komiteta za bezbednost da premesti vojne jedinice na istok zemlje zbog prisustva pripadnika ruske privatne vojne kompanije "Vagner" u Belorusiji, navela je u izveštaju poljska agencija PAP. 

- Komitet je analizirao moguće pretnje, poput dislokacije jedinica Vagner grupe. Stoga je ministar nacionalne odbrane, predsednik Komiteta Marijuš Blaščak odlučio da naše vojne formacije premesti sa zapada na istok Poljske - rekao je Hofman za agenciju PAP.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading