MOĆNA ARMATA PONOVO VIĐENA U UKRAJINI: Rusi poslali nekoliko tenkova u borbu, i brzo ih POVUKLI SA FRONTA, zbog jednog razloga(VIDEO)

Autor:

Svet

19.07.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska grupacija trupa „Jug“ koristila je najnovije tenkove T-14 „Armata“ tokom akcije , preneo je agenciji TASS izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.

MOĆNA ARMATA PONOVO VIĐENA U UKRAJINI: Rusi poslali nekoliko tenkova u borbu, i brzo ih POVUKLI SA FRONTA, zbog jednog razloga(VIDEO)

Foto: Tanjug

On je objasnio da je nekoliko borbenih vozila „učestvovalo u borbi da bi se videlo kako će tenk da se ponaša“. Kasnije su ovi tenkovi povučeni sa linije fronta, dodao je izvor.

Zvanično, upotreba „Armata” u zoni NVO nije potvrđena.

Drugi izvor je rekao da je tenk ušao u službu jedinica Južnog vojnog okruga.

Prema njegovim rečima, ispitivanja „Armate” su još uvek u toku.

 

Američki časopis Militari Watch Magazine (MVM) je 17. maja pisao da je T-14 „Armata“ primećena u zoni specijalne vojne operacije.

 

Publikacija je skrenula pažnju na snimak na zapadnim društvenim mrežama, koji pokazuje kako tenk gađa položaje Oružanih snaga Ukrajine (AFU). 

Proučivši video, MVM je zaključio da T-14 Armata pokazuje izuzetnu sposobnost preživljavanja, a njegove granate su sposobne da pogode bilo koje borbeno vozilo ukrajinske vojske.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading