TIH PORODIČAN ČOVEK, OTAC DVOJE DECE: Arhitekta osumnjičen za SERIJSKA UBISTVA, tela KASAPIO I ostavljao po plažama ODALE GA KORICA PICE I ŽENINA KOSA

Autor:

Svet

15.07.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki arhitekta Reks Hojerman, uhapšen je u vezi sa serijskim ubistvima žena čiji su delovi tela pronađeni duž njujorškog auto-puta na plaži Gilgo.

TIH PORODIČAN ČOVEK, OTAC DVOJE DECE: Arhitekta osumnjičen za SERIJSKA UBISTVA, tela KASAPIO I ostavljao po plažama ODALE GA KORICA PICE I ŽENINA KOSA

Foto: Printscreen

Sudski dokumenti pokazuju da je Hojerman optužen za smrt tri i imenovan kao glavni osumnjičeni za ubistvo četvrte žene. One su među najmanje 10 žrtava čija su tela pronađena u tom području.

Reks Hojerman se izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice, prenosi Nova.rs.

 

Veruje se da je ubijeno 11 žena, mahom seksualnih radnica, a njihovi ostaci otkriveni su 2010. i 2011. godine.

 

Hojerman živi u Masapekuji, na Long Ajlendu, oko 40 kilometara od mesta gde su pronađeni posmrtni ostaci žrtava.

Detektivi koji su pratili osumnjičenog pronašli su DNK iz kore pice koju je bacio, a zatim je uporedili sa dlakom pronađenom na držaču korišćenom u ubistvima, saopštila je policija.

Drugi ključni deo onoga što je dovelo do njegovog hapšenja bio je njegov automobil “ševrolet avalanš“, za koji je svedok rekao da je ubica vozio nakon nestanka jedne od žrtava.

Prema sudskim dokumentima koje su podneli tužioci, istražitelji su 2022. godine započeli „sveobuhvatnu reviziju svakog dokaza“. Vlasti kažu da ih je to navelo da bliže pogledaju automobil registrovan na Hojermana u vreme ubistava.

Stanovnici Masapekuje rekli su da su zapanjeni vestima.

 

„Ovde smo oko 30 godina, a tip je bio tih, nikad nikome nije smetao. Bili smo nekako šokirani, da vam pravo kažem“, rekao je jedan od Hojermanovih suseda.

 

Hojerman je registrovani arhitekta i vlasnik njujorške arhitektonske i konsultantske firme RH Konsaltants end asošijets od 1994. godine, navodi se na veb stranici njegove kompanije.

Među njegovim klijentima su, između ostalog, bili i veliki lanac prodavnica sportske garderobe, ali i “Amerikan Erlajns“, navodi se na sajtu.

Kako je tekla istraga?

Istraga o ubistvima na plaži Gilgo počela je nakon što je policija pokrenula potragu za 24-godišnjom Šenon Gilbert, nakon njenog nestanka u Ouk Biču 2010. godine.

Telo druge žene otkrili policijski pas i policajac tokom pretresa. Za nekoliko dana pronađena su još tri tela, sva na maloj udaljenosti jedno od drugog.

Nekoliko tela pronađeno je u šikarama duž plaže. Do 2011, policija je otkrila još četiri tela uključujući i delove tela ženskog deteta i neidentifikovanog muškarca iz Azije.

Posmrtni ostaci još jedne žene su otkriveni u decembru 2011. godine, na pet kilometara istočno od ostalih. Policija je ostala zbunjena kako su žrtve ubijene, a 2020. nerešena ubistva su postala tema Netfliksovog filma “Izgubljene devojke“.

 

Optužnica protiv Hojermana dolazi nakon što je u februaru 2020. formirana radna grupa koju su činili FBI, državna policija Njujorka i vlasti okruga Safolk kako bi se “pojačala” istraga.

 

U maju 2022, policija je objavila 911 audio snimaka u vezi za nestankom jedne od žrtava. Prvo je pozvala policiju iz kuće klijenta nešto pre pet ujutro.

“Neko je iza mene“, rekla je dispečeru više puta. “Neko me juri – molim vas“, rekla je.

U petak ujutro, okružni tužilac je rekao da je došlo do „značajnog razvoja slučaja“, ali je odbio da dalje komentariše.

Kosa supruge na telima žrtava

Tokom prvobitnog pregleda pronađenih posmrtnih ostataka jedne od žrtava otkrivenih, Laboratorija za kriminal u okrugu Safolk izvukla je mušku kosu sa “dna vreće“ kojom je ubica umotao njeno telo.

Tim za nadzor je kasnije sakupio bris Hojermanove DNK sa ostatka kore u kutiji za picu koju je bacio u smeće, rekao je okružni tužilac Rej Tirni.

Kosa za koju se veruje da pripada supruzi Reksa Hojermana pronađena je na ili blizu tri žrtve ubistva, navode tužioci, pozivajući se na DNK testiranje.

 

Dokazi pokazuju da su Heuermanova žena i deca bili van države u vreme kada su tri žene ubijene, rekao je Tirni.

 

Tirni je naveo da su žrtve pokopane na sličan način i na sličnoj lokaciji.

“Sve žene su bile sitne. Sve su se bavile istim poslom i oglašavale na isti način. Odmah su se pojavile sličnosti u pogledu mesta zločina“, naveo je Tirni.

Tirni je rekao da je ubica pokušao da sakrije tela, tako što ih je umotao u kamuflažnu vreću, kao onu koju koriste lovci.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading