VAGNER SE RAZORUŽAVA: Prigožinov arsenal bio je ZASTRAŠUJUĆI, vojsci predate tone municije i preko 2.000 komada teškog naoružanja (VIDEO)

Autor:

Svet

13.07.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćenička ruska grupa Vagner predala je velike količine teškog naoružanja, vojne opreme i hiljade tona municije ruskom Ministarstvu odbrane.

VAGNER SE RAZORUŽAVA: Prigožinov arsenal bio je ZASTRAŠUJUĆI, vojsci predate tone municije i preko 2.000 komada teškog naoružanja (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Vagner je predao tenkove T-90 i T-80, višecevne raketne bacače i razne artiljerijske sisteme, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov u sredu u Moskvi.

 

Naime, ođa Vagnera Jevgenij Prigožin pokrenuo je prošlog meseca kratkotrajnu pobunu protiv Moskve. Njegove snage prišle su ruskoj prestonici 24 juna na manje od 200 km i iznenada se povukle nakon posredovanja beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka. Zauzvrat su Prigožin i njegovi borci dobili imunitet od krivičnog progona. Nekoliko dana kasnije šef Vagnera sastao se sa Putinom. Kremlj nije rekao kakvi su bili rezultati tog sastanka.

 

 

Rusija je "u skladu s planom" primila više od 2.000 komada opreme i naoružanja, uključujući stotine tenkova, više modela višecevnih lansernih raketnih sastava (MLRS), sistem protivvazdušne odbrane, samohodne artiljerijske instalacije, oklopna vozila. Takođe je nabavljeno i preko 2.500 tona municije i oko 20.000 komada pešadijskog oružja.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading