SRBI ŠOKIRANI CENAMA NA GRČKIM PIJACAMA: Evo koliko košta voće i povrće!

Autor:

Svet

04.07.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na većini pijaca osim svežeg voća i povrća mogu da se pronađu razne vrste sireva, riba i morski plodovi, masline i maslinovo ulje, razni začini, meso, jaja, cveće, med pa čak i garderoba i obuća.

SRBI ŠOKIRANI CENAMA NA GRČKIM PIJACAMA: Evo koliko košta voće i povrće!

Foto: pixabay.com

Najprodavaniji turistički aranžmani su oni za Grčku, i to za apartmane. Tako veliki broj Srba koji tamo letuje često sam priprema obroke.

Neki čak ne kupuju hranu u marketima, nego idu na pijacu, što zbog kvaliteta što zbog cena.

Na Fejsbuk stranici u kojoj Srbi razmenjuju svoja iskustva vezana za Grčku jedan član postavio je cene sa tamošnje pijace. 

Ovo su cene sa pijace: 

- Krastavac - 1 evro

- Paradajz 1.50 evra
- Paprike 1,50 evra 
- Limun - 1 evro
- Tikvice - 2 evra
- Breskve - 1 evro
- Kajsije - 1.5 evra
- Smokve 4 evra
- Masline 2.80 - 6 evra
- Kruške - 2 evra

Na većini pijaca osim svežeg voća i povrća mogu da se pronađu razne vrste sireva, riba i morski plodovi, masline i maslinovo ulje, razni začini, meso, jaja, cveće, med pa čak i garderoba i obuća.

Pijace u grčkim letovalištima nisu otvorene svakodnevno već samo određenog dana u nedelji (koji je predviđen za pijačni dan). Tada se zatvara jedna od većih ulica u mestu na kojoj prodavci i proizvođači nude svoju robu.

Pijace u Grčkoj obično rade od 07:00 do 14:00. Savet je svakako doći ranije jer neki prodavci odlaze čim rasprodaju svoje proizvode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading