VOJNI KONVOJ VAGNERA KRENUO PREMA MOSKVI: Samo 6 sati ih deli od ruske prestonice

Autor:

Svet

24.06.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Vagnerovaca obratio se jutros iz Rostova u video poruci.

VOJNI KONVOJ VAGNERA KRENUO PREMA MOSKVI: Samo 6 sati ih deli od ruske prestonice

Foto: Tanjug/AP/printskrin

Prema poslednjim informacijama, konvoj paravojne vojske Vagner krenuo je iz Rostova za Voronjež. Nezvanično, Vagnerovci su zauzeli i ključne vojne tačke u ovom gradu.

Vojnom konvoju bi trebalo samo oko 6 sati do Moskve.

 

 

Šef Vagner grupe izjavio je da zgubljena ogromna teritorija, i da je stradalo 3-4 puta više vojnika nego po zvaničnim podacima i dodao da gubici iznose hiljadu ljudi dnevno.

Jevgenij Prigožin kaže da su njegove snage preuzele kontrolu nad svim vojnim lokacijama u Rostovu na Donu. Šef Vagnera u novoj videoporuci kaže da su sve vojne lokacije u tom ruskom gradu pod kontrolom njegove grupe.

Prigožin je nešto ranije poručio je da su njegovi borci i on spremni da umru za domovinu i oslobađanje ruskog naroda od aktuelnog vojnog vođstva.

"Spremni smo da umremo, svih nas 25.000", rekao je Prigožin u audio poruci na Telegramu.

Jevgenij Prigožin je takođe optužio ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da su „doneli odluku da unište neposlušne jedinice (Vagnerovog PMC) koje su spremne da zaštite svoju otadžbinu“.

Prigožin je upozorio da ga niko ne ometa: „Uništićemo sve što nam se nađe na putu“, rekao je on.

Prigožin je nazvao generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading