GOTOVO JE NEMOGUĆE IZVADITI TELA ČLANOVA POSADE! Jeziva saznanja u vezi sa podmornicom SABLASNULA javnost

Autor:

Svet

23.06.2023

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako navodi stručnjak, na podmornici je pritisak ekvivalentan težini Ajfelovog tornja!

GOTOVO JE NEMOGUĆE IZVADITI TELA ČLANOVA POSADE! Jeziva saznanja u vezi sa podmornicom SABLASNULA javnost

Foto: Profimedia

Kada su novinari danas Američku obalsku stražu pitali kakve su šanse da se izvuku tela petorice muškaraca koji su poginuli u imploziji podmornice Titan rečeno im je da "na morskom dnu vladaju neverovatno teški uslovi".

BBC javlja kako eksperti navode da ekstremna sila implozije znači da će biti gotovo nemoguće izvući tela poginulih, prenosi Index.hr.

Na podmornici je pritisak ekvivalentan težini Ajfelovog tornja, rekao je Bler Tornton, profesor pomorskih nauka.

- Struktura podmornice je ono što je štitilo posadu od okeana. A sad zamislite da ovo što vas štiti od enormne sile spolja nestane u trenutku - dodao je Tornton.

- U takvom udaru okeanske vode sila bi bila enormna. To je kao da na strukturu bacite 10.000 tona - rekao je profesor. Denis Kourt, profesorka forenzičke genetike, kaže kako će „biti vrlo teško doći do tog područja dovoljno brzo da se izvuku tela“.

- Silovita implozija male podmornice znači da je izuzetno mala šansa da će tela žrtava biti vraćena porodicama - dodala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading