KAKO SE ĐORĐO ARMANI OPROSTIO OD SILVIJA? Najveći list u Italiji nije imao mesta da objavi sve čitulje koje su dobili nakon Berluskonijeve smrti (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanski list Korijere dela sera, vodeći dnevnik u Italiji, nije imao dovoljno oglasnog prostora da objavi sve čitulje među stotinama i stotinama pristiglih od prijatelja i pristalica bivšeg premijera Silvija Berluskonija koju su oni uputili povodom njegove smrti.

KAKO SE ĐORĐO ARMANI OPROSTIO OD SILVIJA? Najveći list u Italiji nije imao mesta da objavi sve čitulje koje su dobili nakon Berluskonijeve smrti (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Berluskoni je preminuo u ponedeljak u milanskoj bolnici "San Rafaele", a u sredu će u Duomu, katedrali u tom gradu biti održana pogrebna misa.

Nakon nje će Berluskoni uz državne počasti biti sahranjen na gradskom groblju Famedio, na kojem počivaju najistaknutiji stanovnici Milana, poput pisca Alesandra Manconija.

Foto: Tanjug/AP

Vozilo sa Berluskonijevim kovčegom stiže u njegovu vilu u Arkoreu blizu Milana

Korijere dela sera navodi da je povodom smrti Berluskonija reklamna agencija "Armando Testa" zakupila celu stranu u tom listu kako bi se na taj način oprostili od velikog italijanskog državnika i medijskog magnata.

Foto: Tanjug/AP

Berluskonijeve pristalice oproštaju se od njega ispred vile u Arkoreu

Dnevnik navodi da se većina Berluskonijevih prijatelja i pristalica odlučila za kratke čitulje, kojih je međutim pristiglo toliko da jednostavno nije bilo moguće objaviti ih sve odjednom.

Na listi čitulja prva je ona koju je objavila Karla Elvira dal Oljo, Berluskonijeva prva supruga od dve koliko ih je imao.

 

- Najdraži Silvio, bio si veliki čovek i izvanredan otac našoj deci - napisala je ona.
Pored nje od Berluskonija se oprostio čitav niz javnih ličnosti koji spadaju u sam vrh italijanskog biznisa, politike i sporta.

 

Foto: Tanjug/AP

Berluskonijeve pristalice ispred vile u Arkoreu

Poslednju poruku za najznačajnijeg političara na Apeninskom poluostrvu u poslednjih pola veka na stranama Korijere dela sera ostavili su biznismen Flavio Brijatore, sadašnji i bivši čelnici fudbalskih klubova Milan, Inter i Torino, televizijske ličnosti Klaudio Bizio i Džeri Skoti, kao i ćerke nekadašnjeg italijanskog premijera Betina Kraksija, jednog od najmoćnijih ljudi političke scene u toj zemlji tokom 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog veka koji je bio veliki Berluskonijev prijatelj.

Foto: Tanjug/AP

 

Čitulju je dao i Đorđo Armani, legenda italijanske i svetske mode koji je napisao da je Berluskoni bio "preduzetnik koji je posedovao oštroumnost i hrabrost kakva se retko viđa".

Foto: Tanjug/AP

Đorđo Armani

- Političar istančanih inetelektualnih sposobnosti i bezgranično šarmantan govornik - naveo je Armani opisujući Berluskonija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading