KREĆE BORBA ZA NASLEDSTVO: Berluskonijevih petoro dece, 15 unučića i jedna praunuka podeliće 6,41 milijardu evra (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

12.06.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa smrću Silvija Berluskonija, bivšeg italijanskog premijera, otpočeće raspodela njegovog ogromnog bogatstva među mnogobrojnim naslednicima.

KREĆE BORBA ZA NASLEDSTVO: Berluskonijevih petoro dece, 15 unučića i jedna praunuka podeliće 6,41 milijardu evra (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Iz dva braka Il Kavalijere, kako su ga zvali Italijani, imao je petoro dece i od njih ukupno 15 unučića i jednu praunuku.

Svi ti naslednici mogu da računaju na deo Berluskonijeve poslovne imperije, koju Forbs prema poslednjim podacima procenjuje na 6,9 milijardi dolara (6,41 milijarda evra).

Foto: Tanjug/AP

Marina Berluskoni

Najveće šanse da dobije najkrupniji deo kolača i bude budući glavni faktor Berluskonijevog carstva, koje obuhvata, pre svega, medije i izdavaštvo, ima njegova najstarija ćerka Marina, koja je majka Gabrijelea i Silvija, unuka rođenih 2002. i 2004.

Foto: Tanjug/AP

Pjer Silvio Berluskoni sa drugom ženom i dvoje dece

Najstarije Berluskonijevo unuče je Lukrecija Vitorija (33), ćerka njegovog starijeg sina Pjera Silvija, koja ima još polubrata i polusestru iz drugog očevog braka, a ona je 2021. rodila Oliviju, Berluskonijevu praunuku.

Foto: Tanjug/AP

Barbara Berluskoni

Marina i Pjer Silvio su deca Berluskonijeve prve supruge Karle dal Oljo, s kojom je bio u braku od 1965. do 1985.

Foto: Tanjug/AP

Eleonora Berluskoni

Iz drugog braka s Veronikom Lario, koji je takođe trajao dve decenije, od 1990. do 2010, on je imao troje dece - Barbaru, Eleonoru i Luiđija.

Foto: Tanjug/AP

Luiđi Berluskoni

Barbara iz dve vanbračne veze ima petoro dece, rođene između 2007. i 2021, Eleonora ima troje naslednika, a Berluskonijev mlađi sin otac je dvoje dece.

U holding kompaniji "Fininvest", koja upravlja Berluskonijevom imperijom, sada već pokojni nekadašnji premijer Italije imao je 61 odsto akcija, najstarija dece Marina i Pjer Silvio po osam odsto, dok Barbara, Eleonora i Luiđi zajedno poseduju 21 odsto akcija, pošto svako od njih ima po sedam odsto deonica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading