"NIJE VAM OVO BIOSKOP"! Volodimir Zelenski o datumu početka ukrajinske kontraofanzive!

Autor:

Svet

02.06.2023

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Estonije Alarom Karisom nije mogao da precizira kada će svet moći da vidi obećanu kontraofanzivu Ukrajine.

"NIJE VAM OVO BIOSKOP"! Volodimir Zelenski o datumu početka ukrajinske kontraofanzive!

Foto: Tanjug/AP

- Ovo nije bioskop i teško mi je da kažem kada ćete videti kontraofanzivu. Najvažnije je da to vidi Rusija. Ne samo da vidi, već i da oseti - poručio je Volodimir Zelenski.

Pokretanje dugo najavljivane kontraofanzive Kijeva očekuje se svaki čas. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni pre nekoliko dana je nagovestio njen početak.

- Došlo je vreme da vratimo ono što je naše - napisao je Zalužni na “Telegramu” prilažući snimak na kojem se vide ukrajinski vojnici kako se pripremaju za bitku.

Oleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, rekao je BBC-u da bi kontraofanziva mogla da počne “danas, sutra ili tokom nedelje”, dok je savetnik predsednika Mihailo Podoljak rekao “Gardijanu” da su preliminarne operacije – poput uništavanja linija snabdevanja i skladišta - već počele.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonkp

02.06.2023 22:18

Konačno je glumac shvatio ili mu je, kao glumcu, neko šapnuo da ovo nije bioskop... Alo glumaaac uništio si svoju zemlju i žrtbovao svoj narod za korist anglosaksonaca i njihovu dominaciju u Evropi... Ali šta te briga ti ćeš dobiti od njih VEEELIKI HONORAR KAO I SVI OSTALI LIDERI U EVROPI... A narodi..!??? Ma ko njih pita oni su potrošna roba...!!!