PRIGOŽIN BESAN NA PUTINA: Kremlj zabranio šefu Vagnera da se pojavljuje u medijima

Autor:

Svet

28.05.2023

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin je ljut na Kremlj.

PRIGOŽIN BESAN NA PUTINA: Kremlj zabranio šefu Vagnera da se pojavljuje u medijima

Foto: Tanjug/AP

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin, osnivač grupe Vagner, izjavio je da je uveren da su visoki zvaničnici Kremlja zabranili njegovo izveštavanje u državnim medijima. Ranije ovog meseca, Prigožin je proglasio pobedu u Bahmutu, ali je državna televizija ignorisala pad istočnog grada 20 sati i nije emitovala Prigožinov pobednički govor.

Prigožin je koristio brojne ruske poslovice da ismeje one koji su odgovorni za njegovu očiglednu zabranu. "Ono što je zabranjeno uvek je slađe. Vagner nije klizav sapun koji su birokrate navikle da bacaju svuda; Vagner je šilo, nož koji ne možete sakriti", rekao je Prigožin.

"Apsolutno sam ubeđen da su zabranili (izveštavanje). Da birokrate na visokom nivou u tim istim kulama Kremlja pokušavaju svima da zapuše usta da ne pričaju o Vagneru, samo će gurnuti narod dalje." On je dodao da će ovakav pristup izazvati reakciju ruskog naroda.

"Dugoročno – dugoročno je dva-tri meseca – dobiće šamar od naroda jer pokušavaju da svima začepe usta i uši", rekao je Prigožin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading