ŽUTI NIVO UZBUNE U MEKSIKU, AKTIVIRAO SE POPOKATEPETL! Oblaci pepela zbog snažnih ERUPCIJA, otkazana nastava po školama

Autor:

Svet

20.05.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksički centar za prevenciju katastrofa zadržao je žuti nivo uzbune.

ŽUTI NIVO UZBUNE U MEKSIKU, AKTIVIRAO SE POPOKATEPETL! Oblaci pepela zbog snažnih ERUPCIJA, otkazana nastava po školama

Foto: printscreen/youtube.com

Vlasti u Meksiku otkazale su nastavu u školama za više od 100.000 učenika u više gradova koji se nalaze u blizini vulkana Popokatepetl čija se aktivnost intenzivirala poslednjih dana.

Nastava je obustavljena u državnim i privatnim školama na svim nivoima u 22 grada usled relativno malih, ali snažnih erupcija koje su dovele do pada pepela, prenosi Rojters.

Učenici će nastavu privremeno pratiti onlajn jer pepeo i gasovi izbačeni erupcijama mogu biti štetni, a u najgorem slučaju mogu da dovedu do masovne evakuacije stanovništva. Škole u glavnom gradu su ostale otvorene, ali zvaničnici su preporučili da se izbegavaju aktivnosti na otvorenom, prenosi Tanjug.

Meksički centar za prevenciju katastrofa zadržao je žuti nivo uzbune, što ukazuje na umereni rizik.

Popokatepetl je visok 5.426 metara i drugi je najviši vulkan u Meksiku. Nalazi se 72 kilometra jugoistočno od meksičke prestonice, a u zoni od 100 kilometara od kratera živi oko 25 miliona ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading