RUSI GAĐALI RODNI GRAD UKRAJINSKIH PREDSTAVNIKA NA EVROVIZIJI U TRENUTKU DOK SU NASTUPALI! Strahovite eksplozije u Ternopolju! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodni grad ukrajinskih predstavnika Evrovizije pogođen je ruskim projektilima samo nekoliko trenutaka pre nego što je Tvorči izašao na binu u Liverpulu.

RUSI GAĐALI RODNI GRAD UKRAJINSKIH PREDSTAVNIKA NA EVROVIZIJI U TRENUTKU DOK SU NASTUPALI! Strahovite eksplozije u Ternopolju! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Gradonačelnik Ternopolja Serhij Nadal rekao je da su u napadu oštećena skladišta, dok je šef regionalne administracije Volodimir Truš rekao da su najmanje dve osobe povređene.

Samo deset minuta pre izlaska na scenu, Tvorči je na Instagramu citirao izveštaje o napadu na Ternopolj.

- Ternopolj je ime našeg rodnog grada koji je bombardovala Rusija dok smo bili na bini Evrovizije pevajući o našim čeličnim srcima, nesalomljivosti i volji - rekli su posle nastupa, prenosi Bi-Bi-Si.

 

 

Nastupio sa pesmom o bitkama za Azovstal

- Ovo je poruka za sve gradove Ukrajine koji su svaki dan granatirani. Harkov, Dnjepar, Hmeljnicki, Kijev, Zaporožje, Uman, Sumi, Poltava, Vinica, Odesa, Nikolajev, Černigov, Herson i svi drugi. Evropo, ujedini se protiv zla radi mira! - dodali su.

Tvorči je izveo pesmu „Heart of Steel” koja govori o ukrajinskim snagama koje su bezuspešno pokušale da se odbrani od Rusa u fabrici Azovstal u Mariupolju.

Iako je Pesma Evrovizije trebalo da bude održana u Ukrajini jer je ukrajinski Kaluški orkestar pobedio prošle godine u Torinu, domaćin je zbog rata dobio Liverpul.

Ambasadorka Velike Britanije u Ukrajini Melinda Simons opisala je Tvorčijev nastup na Evroviziji kao "dirljiv".

- Podsećanje da je razlog zašto Ukrajina nije mogla da bude domaćin ovog događaja to što Rusija nastavlja da vrši invaziju, a narod Ukrajine živi u stalnoj opasnosti - navela je ona. Rusija još nije dala nikakav zvaničan komentar.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading