NEMA DOGOVORA O JAVNOM DUGU IZMEĐU REPUBLIKANACA I DEMOKRATA! Amerika srlja u propast?

Autor:

Svet

10.05.2023

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden ponovio je u utorak da neispunjavanje finansijskih obaveza SAD "nije opcija", nakon sastanka sa liderima Kongresa o tom pitanju.

NEMA DOGOVORA O JAVNOM DUGU IZMEĐU REPUBLIKANACA I DEMOKRATA! Amerika srlja u propast?

Foto: Tanjug/AP

Republikanski lider Kevin Makarti rekao je u utorak da na sastanku sa predsednikom Džoom Bajdenom nije postignut dogovor o javnom dugu SAD.

Nema napretka“, rekao je predsednik Predstavničkog doma po izlasku iz Bele kuće, gde je sat vremena razgovarao sa demokratskim predsednikom i čelnicima Kongresa.

Stranke bi trebalo da se ponovo sastanu u petak kako bi razgovarale o osetljivom pitanju, dodao je on. Demokrate i republikanci ne uspevaju da se dogovore o podizanju gornje granice javnog duga SAD, što je neophodan zakonodavni potez kako bi najveća svetska ekonomija plaćala svoje obaveze, svoje zvaničnike i poverioce.

„Neplaćanje finansijskih obaveza nije opcija“

Nakon što je napustio sastanak, lider demokrata u Senatu Čak Šumer optužio je Kevina Makartija da drži gornju granicu duga „taocem“, čime je glasanje za podizanje gornje granice duga uslovljeno smanjenjem potrošnje.

Američki predsednik Džo Bajden ponovio je u utorak da neispunjavanje finansijskih obaveza SAD "nije opcija", nakon sastanka sa liderima Kongresa o tom pitanju, prenose agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading