"POMOZITE NAM! SPASITE NAS OD SMRTI!" Ovako ruska vojska kažnjava neposlušne! Šire se jezivi snimci iz podzemnih kaveza (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internetom kruže video snimci ruskih vojnika sa jezivim svedočanstvima o tome kako ih njihovi komandanti drže u podzemnim kavezima sa rešetkama na vrhu. Istovremeno, uskraćuju im vodu i hranu jer odbijaju da se bore ili se opijaju.

"POMOZITE NAM! SPASITE NAS OD SMRTI!" Ovako ruska vojska kažnjava neposlušne! Šire se jezivi snimci iz podzemnih kaveza (FOTO/VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

- U blatu smo, na kiši, svi smo mokri. Lica mojih kolega su razbijena. Znate li šta smo uradili? Popili smo nekoliko piva - rekao je ruski vojnik po imenu Pavel Gorelov u jednom videu. Tvrdi da je pripadnik 99. puka.

 

 

Na snimku se vidi nekoliko muškaraca u ruskim borbenim uniformama kako sede na tvrdom podu. Кišnica kaplje. Čini se da je nekoliko teško povređenih, sa krvavim posekotinama na otečenim licima i crnim očima. Jedan čovek puši cigaretu, ali se teško razume.

- Apelujem na glavnog tužioca da nam pomogne. Videli ste ove uslove - rekao je Gorelov.

Na drugom snimku, ruski vojnik, verovatno iz iste jedinice, žali se da je držan u jami.

Flarit Bajtemirov objašnjava da je bio vojnik dobrovoljac iz Saratova na jugu Rusije i da je u jami držan od kraja marta.

- Uhvatili su me moji Rusi. Ja sam Rus - rekao je.

Otvorene jame prekrivene rešetkama nazivaju se zindan i korišćene su u Centralnoj Aziji za držanje zatvorenika i često ih je koristila ruska carska vojska.

 

 

Često su bili prenaseljene i u njima su se širile razne bolesti. Zatvorenici su bili izloženi raznim vremenskim prilikama i posmatranje spoljašnjeg sveta kroz rešetke moglo je da im pomuti um.

Ruski vojnici se mesecima žale da ih vojna policija baca u pretrpane pećine ili jame bez hrane i vode ako odbiju da se bore.

Teško je znati tačan broj ruskih vojnika koji se svakodnevno pobune ili dezertiraju, ali analitičari veruju da se radi o stotinama.

Ruska vojna taktika nije evoluirala od Drugog svetskog rata i zasniva se na slanju pešadije na otvoreno bojno polje u susret ukrajinskim rovovima i mitraljeskim položajima, prenosi "Jutarnji list".

Rezultat ove taktike je veliki broj žrtava i veliko nezadovoljstvo u ruskim redovima.

Očajni ruski vojnici su ove godine postavili na desetine video snimaka u kojima mole svoje komandante da ih spasu od haosa, smrti i razaranja na linijama fronta. Mnogi kažu da nemaju izbora nego da se pobune.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading