AMERI OBJAVILI OD KOG RUSKOG BRODA NAJVIŠE STRAHUJU: Na fregatu "Maršal Šapošnjikov" Putin postavio hipersonične rakete (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki vojni magazin Militari voč objavio je na svom sajtu da je ruska fregata "Maršal Šapošnjikov" iz 80-ih godina prošlog veka možda i najopasniji borbeni brod koji Rusija poseduje pošto je naoružan najmodernijim oružjem.

AMERI OBJAVILI OD KOG RUSKOG BRODA NAJVIŠE STRAHUJU: Na fregatu "Maršal Šapošnjikov" Putin postavio hipersonične rakete (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube-россия военные, Military TV, Profimedia, Tannjug-AP

Na ovom brodu se nalaze hipersonične krstareće rakete "Cirkon" za koje je ruski predsednik Vladimir Putin kazao da mogu pouzdano da zaštite bezbednost zemlje.

Foto: www.profimedia.rs

Ruska fregata "Maršal Šapošnjikov"

Ministar odbrane Sergej Šojgu je naveo da ove rakete mogu da savladaju svaki protivraketni i protivvazdušni sistem, pošto lete brzinom do devet mahova i imaju domet do 1.000 kilometara.

Militari voč navodi da je za fregatu projekta 1155M "Maršal Šapošnjikov" realizovan je jedan od najambicioznijih programa modernizacije pošto su od 2017. na brodu znatno usavršeni senzori, elektronika i naoružanje.

Navodi se da je uvođenje hipersonične krstareće rakete "Cirkon" u arsenal broda najbolje promišljen element usavršavanja "Maršala Šapošnjikova".

Foto: Tanjug/AP

Lansiranje hipersonične rakete "Cirkon" sa ruskog bojnog broda

- Bez obzira na to što fregata projekta 1155M prvobitno nije bila napravljena za protivbrodovske ciljeve, samo zahvaljujući "Cirkonima" ona može da neutralizuje celokupnu ofanzivnu grupu bez upotrebe drugog naoružanja - ocenjuje Militari voč.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading