DEČAK (10) UPAO U ŠAHT DUBOK 6 METARA I UDAVIO SE! Šokantan propust zaposlenih na gradilištu! MAJKA OBNEVIDELA OD TUGE! (FOTO)

Autor:

Svet

12.04.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac je izveo Šea na površinu, izvršio reanimaciju i on je odveden u Kraljevsku dečju bolnicu u Glazgovu, ali nažalost nije mogao da bude spašen.

DEČAK (10)  UPAO U ŠAHT DUBOK 6 METARA I UDAVIO SE! Šokantan propust zaposlenih na gradilištu! MAJKA OBNEVIDELA OD TUGE! (FOTO)

Foto: Printskrin/Youtube/Lets do it

Desetogodišnji dečak je poginuo u šokantnom propustu bezbednosnih mera nakon što je pao šest metara kroz otvoreni poklopac šahta.

 

 

Še Rajan je umro na gradilištu u Drumčepelu u Glazgovu kada je skliznuo niz merdevine šahta u prostor ispunjen vodom ispod.

On i njegovi prijatelji su ušli na lokaciju kroz nesigurnu ogradu u blizini igrališta pre nego što su otkrili otvoreni poklopac šahta.

Gledajući u rupu, rekao je drugoj deci:

- Želim da idem dole.

Opisujući fatalni pad, tužilac je danas na saslušanju u šerifskom sudu u Glazgovu rekao:

- Ši je počeo da se spušta niz merdevine gde se okliznuo i pao. Sa položaja merdevina, pao je u vodu ispod.

Nakon što su druga deca podigla uzbunu, Šeov očuh Grejem Paterson je ušao u šaht.

Policajci koji su prisustvovali licu mesta pronašli su desetogodišnjaka kako leži na leđima sa Patersonom i komšijom pored njega.

Udaljenost između merdevina i dna rupe bila je 6,3 metra.

Tužilac je rekao:

- Viđeno je da Še ima teške povrede glave, bio je hladan na dodir i nije disao.

Policajac je izveo Šea na površinu, izvršio reanimaciju i on je odveden u Kraljevsku dečju bolnicu u Glazgovu, ali nažalost nije mogao da bude spašen.

Uzrok smrti je naveden kao „povreda glave i utapanje“.

Izvođači radova RJ McLeod su kontrolisali gradilište, preuzevši privremeni posed od druge kompanije ABV dok su radili na projektu saveta za smanjenje poplava u toj oblasti.

U sprovedenoj istrazi navedeno je da firma „nije izvršila potpunu procenu radnog prostora i razmotrila njegovu blizinu obližnjem igralištu i rizik od privlačenja dece na lokaciju, kao i da identifikuje mere za sprečavanje neovlašćenog pristupa“.

Takođe je utvrđeno da kompanija nije sproveravala postojeće mere. Razlog uklanjanja poklopca šahta nije utvrđen.

Na saslušanju je rečeno da je ograda u prošlosti bila vandalizovana i da je na to mesto provaljeno u šest navrata.

Od incidenta, kompanija je povećala mere ograđivanja, a poklopci šahtova podležu redovnim proverama. Sada su instalirani i senzori pokreta i sigurnosne kamere na solarni pogon.

Džoan Ferguson, Šeova majka, reagovala je na osudu posle suđenja u izjavi koju je objavio njen pravni zastupnik Digbi Braun.

Rekla je:

- Drago mi je da je RJ McLeod konačno priznao krivicu. Moj sin nije ovde i to me uništava svaki dan. Ta nesreća koja se potpuno može izbeći uništila je moj život i živote mog deteta – povremeno se više ne osećam čovekom zbog tuge. Samo se nadam da će ovo da ih natera da uzmu u obzir bezbednost lokacije svuda – ne samo za RJ McLeoda već i za kompanije svuda jer je bezbednost ovih mesta veoma važna.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading