RUSIJA POBESNELA: SAD šalje Ukrajini ogroman paket vojne pomoći, odmah usledila reakcija!

Autor:

Svet

05.04.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Države su od početka ruske invazije Ukrajini poslale oružje i drugu vojnu opremu u vrednosti više od 35,2 milijarde dolara.

RUSIJA POBESNELA: SAD šalje Ukrajini ogroman paket vojne pomoći, odmah usledila reakcija!

Foto: Tanjug/AP/profimedia/printscreen

Džo Bajden Volodimir Zelenski Vladimir Putin

Vašington je juče saopštio da će Ukrajini poslati paket vojne pomoći vredan čak 2,6 milijardi američkih dolara, koji će uključivati i tri radara za osmatranje vazdušnog prostora, protivtenkovske rakete i kamione za transport goriva.

Ruska ambasada u Vašingtonu reagovala je na to saopštenje optužujući SAD da žele da „produže sukob što je duže moguće“, prenela je novinska agencija ruskog režima TASS.

Sjedinjene Države su od početka ruske invazije Ukrajini poslale oružje i drugu vojnu opremu u vrednosti više od 35,2 milijarde dolara, prenosi Index.

Zelenski danas u Poljskoj

Očekuje se da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas posetiti susednu Poljsku. Ovo je u ponedeljak saopštio Marčin Pržidač, savetnik poljskog predsednika.

- Poseta će biti održana na poziv predsednika Andžeja Dude. Biće dugačak i širok razgovor, ne samo o bezbednosnim pitanjima već i o ekonomskoj i političkoj podršci. To je zvanična poseta - rekao je Prižidač za radio RMF.

On je dodao da će se Zelenski na glavnom trgu u Varšavi sastati sa Ukrajincima koji su pobegli u Poljsku od rata. Podsetimo, Zelenski se poslednji put sastao sa poljskim kolegom u decembru prošle godine, tokom putovanja u SAD.

Poljska je susedna zemlja Ukrajini, a dve zemlje imaju duboke istorijske veze. Mnogi Ukrajinci su pobegli od ruske invazije prošle godine, a veliki broj je tražio sigurnost u Poljskoj.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading