EVROPSKA UNIJA NAS JE IZGUBILA, POSTUPAĆEMO OŠTRO! Lavrov uputio pretnje: Ovo će biti odgovor na NEPRIJATELJSKE KORAKE!

Autor:

Svet

04.04.2023

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova osvrnuo se na odnos Rusije i Kine.

EVROPSKA UNIJA NAS JE IZGUBILA, POSTUPAĆEMO OŠTRO! Lavrov uputio pretnje: Ovo će biti odgovor na NEPRIJATELJSKE KORAKE!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

Zapad pokušava zabiti klin između Rusije i Kine govoreći o neravnopravnom odnosu i zavisnosti Moskve od Pekinga, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu objavljenom jutros.

Lavrov je za ruski portal Argumenti i fakti istakao da su tvrdnje o neravnopravnom odnosu između Moskve i Pekinga "neprijateljske zemlje uopšteno preuveličavale" već dugo vremena. 

- Vidimo ovo kao pokušaj da se baci senka na naše uspehe, da se zabije klin u prijateljstvo između Moskve i Pekinga - dodao je.

Strateško partnerstvo

Šef ruske diplomatije poručio je da su razgovori između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga pokrenuli "strateško partnerstvo" između Moskve i Pekinga izvan "isključivog bilateralnog konteksta".

- Naravno da imamo osećaj zajedništva i spremnosti da stanemo rame uz rame u obranu temeljnih interesa svakoga od nas - rekao je Lavrov za Argumenti i fakti. 

Kina i Rusija potpisale su sporazum o partnerstvu "bez ograničenja" početkom 2022., samo nekoliko nedelja pre početka ruske invazije na Ukrajinu.

EU nas je izgubila!

Lavrov je takođe rekao da neprijateljski stav Europske unije prema Moskvi znači da je "izgubila" Rusiju, dok Moskva namerava postupati oštro s Evropskom unijom ako to bude potrebno.

- Kao odgovor na neprijateljske korake, delovaćemo oštro ako bude potrebno na temelju nacionalnih interesa Rusije te načela reciprociteta prihvaćenih u diplomatskoj praksi - naveo je Lavrov, prenela Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading