PRIJATELJSKA PORUKA IZ GRČKE: Nema priznavanja Kosova, podržavamo pregovore u Ohridu

Autor:

Svet

27.03.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Stav Grčke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova ostaje isti, a podržava sporazume dve strane koji vode normalizaciji odnosa, poručila je predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu, koja danas stiže u zvaničnu posetu Beogradu.

PRIJATELJSKA PORUKA IZ GRČKE: Nema priznavanja Kosova, podržavamo pregovore u Ohridu

Foto: pixabay.com

Za list Politika objasnila je da je Grčka verna svojoj politici na Zapadnom Balkanu i sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti. 

Grčka predsednica je istakla da takav pristup ima za cilj i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što je ocenila kao strateški cilj. 

"Stav Grčke o Kosovu ostaje nepromenjen. Naša konstruktivna politika prema Kosovu je u skladu sa tom pozicijom, promoviše razvoj i jača stabilnost i bezbednost na Zapadnom Balkanu", rekla je ona. 

Predsednica Grčke pozdravila je napredak koji je postignut na dva sastanka Beograda i Prištine u Briselu i Ohridu sa sporazumom i implementacionim aneksom. 

"Grčka je spremna da podrži i Beograd i Prištinu na putu normalizacije njihovih odnosa i da doprinese međunarodnim naporima za unapređenje bezbednost, stabilnosti i prosperiteta naroda u regionu", rekla je Sakelaropulu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading