POGLEDAJTE SNIMAK DRAME IZNAD CRNOG MORA: Kamera zabeležila trenutak sudara američkog drona i ruskog aviona

Autor:

Svet

16.03.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojni avion i američki dron za nadzor sudarili su se iznad Crnog mora, posle čega je Pentagon bio prinuđen da prizemlji sopstvenu letelicu, saopštila je Bela kuća.

POGLEDAJTE SNIMAK DRAME IZNAD CRNOG MORA: Kamera zabeležila trenutak sudara američkog drona i ruskog aviona

Foto: Twitter/clashreport

Američka vojska saopštila je da je dron izvodio rutinsku operaciju u međunarodnom vazdušnom prostoru kada su dva ruska aviona pokušala da ga presretnu.

Amerikanci tvrde da je „neprofesionalni potez Rusa“ doveo do incidenta.

SAD i saveznici će nastaviti sa operacijama u međunarodnom vazdušnom prostoru, navodi se u saopštenju evropske komande američke vojske.

Pogledajte snimak iz drona: 

„Naša letelica MQ-9 izvodila je rutinsku operaciju u međunarodnom vazdušnom prostoru kada ju je presreo i udario ruski avion izazvaši pad i gubitak drona“, rekao je Džejms Heker, general američkih vazduhoplovnih snaga.

Rusija bi namerni napad na svoju letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru smatrala otvorenom objavom rata, a Moskva nije ta koja traži konfrontaciju, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Namerni napad na rusku letelicu u neutralnom vazdušnom prostoru nije samo kršenje međunarodnog prava, već otvorena objava rata najvećoj nuklearnoj sili. Oružani sukob između Rusije i SAD bi se radikalno razlikovao od rata koji preko posrednika Amerikanci vode iz daljine protiv nas u Ukrajini", upozorio je Antonov, prenosi Tass.

Riper MQ-9 je veliki dron kojim se upravlja daljinski i predviđen je za dugotrajni nadzor na velikim visinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Ranko

16.03.2023 11:51

Amerikanci ma Amerikanci finansiraju rat u Krajini, istovremeno izvlače ogromne profite od pogibije ukrajinske omladine i liju nad njima "krokodilske suze". Kad bi u Vašingtonu rešili da prestanu sa finansiranje rata u Krajini i njenog marionetskog režima, rat bi sigurno prestao.