NEIDENTIFIKOVANI LETEĆI OBJEKAT OTKRIVEN U KINI? Lokalne pomorske vlasti javile da su ga uočile u istočnokineskoj provinciji Šandung!

Autor:

Svet

12.02.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NLO je uočen u blizini priobalnog grada Židžao u provinciji Šandung u Kini.

NEIDENTIFIKOVANI LETEĆI OBJEKAT OTKRIVEN U KINI? Lokalne pomorske vlasti javile da su ga uočile u istočnokineskoj provinciji Šandung!

Foto: Shutterstock

NLO u Kini

Neidentifikovani leteći objekat otkriven je u blizini Židžaa u Kini, javio je kineski državni medij Global Times pozivajući se na lokalne pomorske vlasti.

Lokalne pomorske vlasti u istočnokineskoj provinciji Šandung saopštile su u nedelju da su uočile neidentifikovani leteći objekat u vodama u blizini priobalnog grada Židžao u provinciji i da se spremaju da ga obore, podsećajući ribare putem poruka da budu bezbedni.

Za sada nikakve zvanične potvrde kinreskih vlasti nema o tome šta je uočeno, ali se po društvenim mrežama već šire glasine da su kineski borbeni avioni J-20 spremni da krenu u obaranje.

 

Da podsetimo, neidentifikovani leteći objekat oboren je juče u Kanadi, dok je proteklih dana balon, za koji se sumnja da je kineski, izazvao paniku u SAD.

Američka vojska oborila je 5. februara iznad Atlantskog okeana balon koji je leteo iznad SAD-a, za koji tvrdi da je kineski špijunski balon, potvrdio je američki zvaničnik, prenosi CNN.

Obaranje balona odobrio je američki predsednik Džo Bajden, dodao je isti zvaničnik za CNN. 

Mornarica i Obalska straža SAD-a odmah su stavljene u stanje pripravnosti. Trajala je akcija izvlačenja balona iz mora u blizini obale Karoline, gde ga je američka vojska oborila.

Konkretna metoda obaranja nije poznata, ali je naređenje izdao Bajden, a predstavilo ju je i podržalo vojno vođstvo, istakao je zvaničnik.

- Ključ je bio prebaciti balon preko okeana - dodao je isti zvaničnik koji je sinoć CNN-u sve otkrio.

Američka vojska koristila je borbene avione iz baze vazdušnih snaga u Virdžiniji kako bi srušila kineski balon, a u njegovom obaranju iskorišćen je jedan projektil AIM-9X aviona F-22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading