EVO ŠTA SE DESILO U MOLDAVIJI NAKON PRELETA RUSKE RAKETE: Na tajnom sastanku u Predsedništvu doneta važna odluka

Autor:

Svet

10.02.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajni sastanak održan je jutros, a nakon njega saopštene su novosti iz Moldavije.

EVO ŠTA SE DESILO U MOLDAVIJI NAKON PRELETA RUSKE RAKETE: Na tajnom sastanku u Predsedništvu doneta važna odluka

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Moldavije Natalija Gavrilita je nakon tajnog sastanka, koji je održan jutros u Predsedništvu saopštila da se povlači sa funkcije.

- Verujem u Moldaviju, u vas, verujem da ćemo uspešno prebroditi iskušenja ovih vremena. Mirnog srca odlazim sa mesta premijera Vlade, u potpunosti sam se uključila u ovu nimalo laku misiju koju su mi poverili predsednik i moje partijske kolege - saopštila je Gavrilita.

Jutros je nekoliko ministara i poslanika bilo iznenađeno iznenadnim ulaskom premijerke u Predsedništvo.

Tamo se održao „tajni“ sastanak sa nekoliko članova Predsedništva. Posle ovog sastanka, koji je trajao svega nekoliko minuta, pojedini poslanici su rekli da su razgovarali o promenama vlasti, pišu Novosti.

Interesantno je to što je jutros zabeležen prelet ruske rakete kroz vazdušni prostor Moldavije.

- U 10.18 sati raketa je prešla vazdušni prostor Republike Moldavije, iznad grada Mokra u regionu Pridnjestrovlja i, kasnije, iznad grada Kosauci u okrugu Soroca, u pravcu Ukrajine. Ministarstvo odbrane, sa nadležnim organima u zemlji, pažljivo prati situaciju u regionu i najoštrije osuđuje narušavanje vazdušnog prostora Republike Moldavije - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije je saopštilo da je ruski ambasador hitno pozvan na razgovor.

- Odlučno odbacujemo najnovije neprijateljske akcije i izjave protiv Moldavije, što je apsolutno neprihvatljivo za naš narod. Pozivamo Rusku Federaciju da zaustavi vojnu agresiju na susednu zemlju, što je dovelo do brojnih ljudskih žrtava i materijalne štete - navodi ovo ministarstvo

Ruska raketa lansirana sa broda u blizini Krima u petak je prešla u vazdušni prostor Moldavije pre nego što je pogodila Ukrajinu, oko 35 kilometara severoistočno od granice NATO-a sa Rumunijom, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading