"JA NE ZAUSTAVLJAM KRVARENJE, JA PROLIVAM KRV"! Žestok odgovor Prigožina nakon što su ga uporedili sa Raspućinom

Autor:

Svet

23.01.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List Fajnenšel tajms je objavio tokom vikenda da Prigožin ima sve veći uticaj na Kremlj.

"JA NE ZAUSTAVLJAM KRVARENJE, JA PROLIVAM KRV"! Žestok odgovor Prigožina nakon što su ga uporedili sa Raspućinom

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin

Šef ruske plaćenićke grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin odgovorio je na poređenja između sebe i monaha Raspućina koji je lečio sina poslednjeg cara od hemofilije, rekavši u nedelju da njegov posao nije da zaustavlja krvarenje, već da proliva krv neprijateljima Rusije.

List Fajnenšel tajms objavio je tokom vikenda da Prigožin ima sve veći uticaj na Kremlj i uporedio ga sa pravoslavnim monahom Grigorijem Raspućinom, koji je imao značajan uticaj na suprugu poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog.

Republika

Foto: Wikipedia/AtomCrusher

Raspućin

 

Prigožin je tek prošlog septembra priznao da je osnovao Vagner grupu, koja je igrala veliku ulogu u pokušajima ruske vojske da zauzme teritoriju u istočnom ukrajinskom regionu Donbas.

Foto: www.profimedia.rs

Raspućin

- Nisam baš upoznat sa istorijom Raspućina, ali koliko znam, važan Raspućinov kvalitet je to što je vračanjima zaustavio krvarenje mladog princa - prenela je Prigožinova pres služba, pozivajući se na članak.

- Nažalost, ja ne zaustavljam krvarenje. Ja prolivam krv neprijatelja naše domovine. I to ne kletvama (vračanjima), već direktnim kontaktom sa njima - navodi on, prenosi Rojters.

Vagner je bio raspoređen u brojnim afričkim zemljama, uglavnom za borbu protiv pobunjenika. Poslednjih meseci, Prigožin je viđen na mnogim video snimcima kako pokušava da namami zatvorenike iz ruskih zatvora da se pridruže svojim redovima u Ukrajini.

Fajnenšel tajms nije bio prvi koji je uporedio njegovu ulogu sa onom koju je imao monah na ruskom carskom dvoru - ruski novinar je to poređenje napravio prošle godine.

Prigožin je rekao da su poređenja bila "apsolutno jasna" i da svoju ulogu vidi u vraćanju svojeglavih zapadnjaka u red.

- Kada se deca upuštaju u nestašluke, pokušavaju da privuku pažnju svog oca raznim neočekivanim trikovima - napisao je on.

- Sve što Amerikanci treba da urade je da dođu kod tate, zamole za oproštaj i nastave da se ponašaju normalno - dodao je.

Raspućina je 1916. ubila grupa ruskih plemića koji su se plašili njegovog sve većeg uticaja na carsku porodicu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

23.01.2023 19:49

Kakav je taj klovn koji vodi rat do poslednjeg vojnika, a posle če pobeći i trošiti finansisku pomoč koju je dobio! Tako mu pomažu da vodi rat do poslednjeg Ukrajinskog vojnika!