IZNENADNA RUSKA OFANZIVA U ZAPOROŽJU! Ovo je glavni CILJ ruske vojske

Autor:

Svet

21.01.2023

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskovske snage su navele u svom dnevnom izveštaju da su vodile ofanzivne operacije u regionu.

IZNENADNA RUSKA OFANZIVA U ZAPOROŽJU! Ovo je glavni CILJ ruske vojske

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska je u subotu saopštila da su njene trupe pokrenule ofanzivu u ukrajinskom regionu Zaporožje, gde su se borbe ove nedelje intenzivirale nakon nekoliko meseci skoro zamrznutog fronta, prenosi AFP.

 

 

Moskovske snage su navele u svom dnevnom izveštaju da su vodile ofanzivne operacije u regionu i tvrdile da su zauzele povoljnije linije i položaje.

Član Glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da je prva linija odbrane ukrajinske vojske na pojedinim sektorima fronta u regionu Zaporožja probijena i da se borbe nastavljaju.

- Prva linija odbrane ukrajinskih trupa u zaporoškom pravcu je razbijena. Negde je na snazi izviđanje, negde dublja ofanziva, koja je praćena čišćenjem određenih naselja. Naša vojska ima za cilj da očisti celu liniju duž fronta. Borba se nastavlja - rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, glavna linija odbrane ukrajinske vojske izgrađena je na nivou gradova pod njihovom kontrolom Kamjanske-Orehov-Guljajpolje, prenosi Kurir.

- Kamenskoje i Orehov su put do grada Zaporožja - rekao je Rogov.

 

 

Ranije je objavljeno da su ruske trupe pokrenule lokalnu kontraofanzivu u blizini grada Orehova i uspele da preuzmu kontrolu nad četiri naselja koja se nalaze na jugozapadu i jugoistoku grada.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da je ruska vojska oslobodila i selo Lobkovoe, koje se nalazi oko 25 kilometara od Orehova.

- Uništen je hangar sa oružjem i opremom u oblasti Kamenskog. Oružane snage Ukrajine izgubile su tamo oko 90 vojnika, četiri borbena oklopna vozila, tri vozila, samohodnu haubicu 'Akacija' i dve haubice D-20 i D-30 - naveli su u Ministarstvu.

Zaporoška oblast je postala subjekt Ruske Federacije posle referenduma koji je tamo održan. Istovremeno, ukrajinska strana ne priznaje njen legitimitet i nastavlja da granatira teritoriju. Danas je više od 75 odsto Zaporoške oblasti pod kontrolom Rusije, dok je regionalni centar regiona, grad Zaporožje, ostao pod kontrolom ukrajinskih trupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading