HOTEL U DONJECKU GAĐAN IZ FRANCUSKE HAUBICE! Ukrajinci znaju sve: Mogu da ubiju bilo kog ruskog zvaničnika!

Autor:

Svet

23.12.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dmitrij Rogozin, bivši direktor "Roskosmosa", pogođen gelerom u leđa dok je slavio rođendan s rukovodstvom samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR)

HOTEL U DONJECKU GAĐAN IZ FRANCUSKE HAUBICE! Ukrajinci znaju sve: Mogu da ubiju bilo kog ruskog zvaničnika!

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

 Dmitrij Rogozin, bivši direktor "Roskosmosa", ranjen je tokom ukrajinskog granatiranja hotela u Donjecku, samo nekoliko dana nakon što su američke vlasti navodno sprečile Ukrajince da ubiju generala Valerija Gerasimova, načelnika generalštaba oružanih snaga Ruske Federacije.


Prema pisanju Njujork tajmsa, Amerika je prećutala Kijevu informacije o tačnoj lokaciji ruskog generala koji se nalazio na prvoj liniji fronta i tražila od Ukrajine da obustavi napad. Međutim, ukrajinski obaveštajci su sada u Donbasu izgleda samostalno bolje obavili posao, pa je na Rogozina na njegov rođendan izveden napad precizno navođenom municijom, verovatno iz samohodnog artiljerijskog sistema "Cezar", kalibra 155 milimetara, koji je Ukrajina dobila od Francuske. Rogozin, koji sada rukovodi grupom vojnih savetnika Carski vukovi, prebačen je u bolnicu i nije životno ugrožen, ali je u napadu stradalo dvoje ljudi, a ranjen je i Vitalij Hočenko, premijer DNR, koji je verovatno bio glavna meta.
Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ranjen i Vitalij Hočenko, premijer DNR, koji je verovatno bio glavna meta


 

Nova, Jutarnji i Slobodna Bosna: Ranjen "Putinov Šešelj"

Hrvatski Jutarnji list i sarajevska Slobodna Bosna objavili su vest o ranjavanju Rogozina, nazivajući ga "Putinovim Šešeljom". Istovetnu frazu u naslovu koristio je i Šolakov portal Nova.rs.


 

Avaks i F-15 u operaciji "Sloboda za Zelenskog"

Britanski tabloid Dejli mejl objavio je detalje operacije "Sloboda za Zelenskog", kojom je obezbeđen bezbedan prvi izlazak iz zemlje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog od početka ruske agresije 24. februara. Zelenski je odleteo u Vašington, gde se sastao s američkim predsednikom i održao govor u Kongresu, a tokom leta boingom C-40 kliper ratnog vazduhoplovstva prvo ga je iznad Severnog mora pratio špijunski avion avaks, koji je poleteo iz baze u Nemačkoj, a potom i borbeni avion F-15, koji je pristigao iz Velike Britanije. Tokom sastanka sa Zelenskim Bajden je ponovo napravio gaf, pa je u govoru o Ukrajini pomenuo iranski narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading