DANAS ODLUKA O SMENI EVE KAILI! Potpredsednica Evropskog parlamenta optužena za pranje novca i korupciju!

Autor:

Svet

13.12.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Lideri političkih grupacija u Evropskom parlamentu jednoglasno su odlučili da Eva Kaili treba da bude smenjena s mesta potpredsednice, nakon što je osumnjičena u istrazi o pranju novca i korupciji u ovoj evropskoj instituciji. Kaili negira optužbe, saopštio je njen advokat.

DANAS ODLUKA O SMENI EVE KAILI! Potpredsednica Evropskog parlamenta optužena za pranje novca i korupciju!

Foto: commons.wikimedia.org/euranet_plus

Eva KAili

Predsednica parlamenta Roberta Mecola saopštila je da će parlament u punom sastavu tokom današnjeg dana odlučiti o smeni Kaili sa mesta potpredsednika ovog tela, ako bude postojala dvotrećinska većina za okončanje njenog mandata. 

Potpredsednica EP Kaili osumnjičena je u istrazi o pranju novca i korupciji u ovoj evropskoj instituciji. Kaili, jedna od 14 potpredsednika EP, negira da je primila novac od Katara, rekao je jedan od njenih advokata u Grčkoj. 

Foto: youtube.com/printscreen

Evropski parlament

- Ona se izjašnjava da je nevina, to mogu da vam kažem - rekao je za "Opn TV" (Open TV) Mihalis Dimitrakopulos, advokat koji zastupa Kaili u Grčkoj, preneo je Rojters.

Kako je rekao advokat, Kaili nema nikakve veze sa finansiranjem iz Katara i to je njen stav. Naveo je da Kaili "nije preduzela nikakvu komercijalnu aktivnost u svom životu".

Kaili je bila među četiri osobe koje su tokom vikenda uhapšene i protiv kojih je podignuta optužnica u Belgiji, zbog navoda da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evropskog parlamenta u korist Katara.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/evakaili

Eva Kaili

Grčka je juče zamrznula imovinu Kaili, a EP ju je suspendovao sa dužnosti. Belgijsko pravosuđe izvršilo je više pretresa u petak u okviru istrage otvorene sredinom jula o navodnoj kriminalnoj organizaciji, infiltriranoj u srcu Evropskog parlamenta i osumnjičenoj za mešanje u politiku sindikata i korupciju preko Katara.

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je izvršeno 16 pretresa u nekoliko briselskih opština i da su pretresi obavljeni "u okviru široke istrage za navodna dela kriminalnog organizovanja, korupcije i pranja novca", prenosi Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading