MI PUCAMO U SVOJE, OVO JE KOŠMAR! Ukrajinske službe presrele zastrašujući razgovor ruskog vojnika: AKO KRENEŠ TIM PUTEM, NEĆEŠ USPETI! (VIDEO)

Autor:

Svet

28.10.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska vojska formirala je specijalnu jedinicu čiji je jedini zadatak da brutalno likvidira svoje sunarodnike koji pokušaju da pobegnu sa prve linije fronta.

MI PUCAMO U SVOJE, OVO JE KOŠMAR! Ukrajinske službe presrele zastrašujući razgovor ruskog vojnika: AKO KRENEŠ TIM PUTEM, NEĆEŠ USPETI! (VIDEO)

Foto: Tanug/AP, Shutterstock

Ukrajinske bezbednosne službe presrele su šokantan razgovor između neimenovanog ruskog vojnika i njegove supruge, koji otkriva zastrašujući istinu o stanju u ruskoj vojsci u Ukrajini.

"Ako neko pobegne, mi ga ugasimo"

Iz sadržaja audio snimka koji je objavio britanski tabloid Dejli Mejl izrazito nenaklonjen Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, proizilazi da je Kremlj formirao odred ubica čiji je zadatak da presude svakom ko i pokuša da pobegne sa prve linije fronta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

U presretnutom telefonskom razgovoru ruski vojnik objašnjava svojoj supruzi da je sa saborcima povučen u rovove na drugoj liniji.

- Negde ispred nas se puca. Ovde su zatvorenike dovodili iz zatvora, ali su ih vodili negde na front. A mi sedimo ovde kao odred koji blokira povlačenje.  Ako neko pobegne nazad, mi ga ugasimo - navodi on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na konstataciju žene da je to "noćna mora", vojnik čiji identitet nije poznat kaže da je "iza njih još jedna linija" i da je nemoguće pobeći.

 

- Ako kreneš tim putem, nećeš uspeti. Mi pucamo u svoje - čuje se u snimku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako navodi Dejli Mejl, nije jasno u kom delu Ukrajine se odigrao pomenuti razgovor, ali i bez te informacije jasno je da ruska vojska ima logističkih i organizacionih problema na frontu.

Robijaši na frontu

Podsetimo, od kako je ruski predsednik Vladimir Putin nedavno obelodanio da je mobilizacija 300.000 novih regruta pri kraju, o čemu je Republika već pisala, u medijima na Zapadu objavljeni su brojni izveštaju o sumornom stanju u ruskoj armiji i haotičnom nastojanju da se što više sposobnih muškaraca gurne na front, bez obzira na nezavidno stanje veštine, obuke i opreme.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, da bi pokušao da proširi krug, ruski parlament je u sredu ukinuo zabranu mobilisanja muškaraca koji su osuđeni za teška krivična dela i koji su pušteni iz zatvora, ali čije osude još uvek postoje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
sasa

28.10.2022 11:23

Kolika je uvama kolicina bezobrazluka i mrznje , prema ruskom narodu i vojniku ,

Rade

28.10.2022 12:29

Brate koja lagarija!!!

КосовојеСрбија, ДонбасРусија

31.10.2022 09:59

Која сте ви го... Од таблоида, је.. вас тај који вас финансира. демократију. И јбш Америчку демократију