BERLUSKONI IZAZVAO POTRES! Podržao Putina onako kako se nije usudio ni Lukašenko! RUSKI PREDSEDNIK GURNUT U RAT!

Autor:

Svet

19.10.2022

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berluskoni (86) kaže da Putin nije želeo da ide u rat, ali da je bio primoran da to učini zbog kontinuiranih napada Ukrajine na separatiste koje podržava Rusija u Donbasu

BERLUSKONI IZAZVAO POTRES! Podržao Putina onako kako se nije usudio ni Lukašenko! RUSKI PREDSEDNIK GURNUT U RAT!

Foto: Tanjug/AP

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni rekao je poslanicima donjeg doma italijanskog parlamenta da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski gurnuo ruskog predsednika Vladimira Putina u beskrajni rat, navodi se u audio snimku do kojeg je došao jedan italijanski dnevnik, piše Blumberg.

Snimak baca dodatno svetlo na pritiske da se ublaži stav Italije prema Rusiji u desničarskoj koaliciji koja je pobedila na izborima 25. septembra. Njegovo objavljivanje prati i drugi audio snimak, očigledno sa istog sastanka sa, gde je Berluskoni ispričao kako je oživeo veze sa Vladimirom Putinom.

U audio snimku, koji je u sredu objavio dnevnik LaPres, Berluskoni (86) kaže da Putin nije želeo da ide u rat, ali da je bio primoran da to učini zbog kontinuiranih napada Ukrajine na separatiste koje podržava Rusija u Donbasu.

Posle njegovog izbora, Zelenski je "utrostručio napade“ na otcepljene republike, prema Berluskonijevim rečima, a Putin je intervenisao da ga zameni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni

 

- Ušao je u Ukrajinu i našao situaciju koju nije mogao da predvidi, otpor Ukrajinaca koji su treći dan počeli da dobijaju novac i oružje sa Zapada - rekao je Berluskoni.

- Dakle, umesto da bude dvonedeljna operacija, rat je postao borba.

U prvom audio snimku, objavljenom u utorak, Berluskoni je izrazio zabrinutost zbog pomoći Italije Ukrajini i rekao da mu je Putin poslao votku i pismo za njegov rođendan. Istog dana, u izjavi emitovanoj na nacionalnoj televiziji, predsednik Predstavničkog doma Lorenco Fontana, poznat po svojim pro-putinskim stavovima, rekao je da bi sankcije Rusiji mogle da budu "bumerang“.

Portparol Berluskonijeve partije Forca Italia demantovao je da je on ponovo stupio u kontakt sa Putinom, navodeći da je bivši premijer pričao o epizodi koja se dogodila pre nekoliko godina. Forca Italia je nedugo zatim saopštila da je Berluskonijeva pozicija i pozicija partije po pitanju rata u Ukrajini istovetna stavu Evrope i SAD.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading