Ambasada Srbije privremeno zatvorena još u martu

Autor:

Svet

16.10.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos današnjim navodima da je zatvorena tek sad, ovo je tačna informacija.

Ambasada Srbije privremeno zatvorena još u martu

Foto: Printscreen/Google Maps

Više beogradskih medija je objavilo da će ambasada Srbije biti privremeno zatvorena u Ukrajini iz bezbednosnih razloga. Republika je prenela te navode, ali tačna informacija je da je diplomatsko predstavništvo naše zemlje u Kijevu privremeno zatvoreno još početkom marta zbog čega se izvinjavamo našim čitaocima.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je još 3. marta da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini, iz razloga zaštite bezbednosti osoblja, privremeno zatvorena, kao i da će osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviti da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Ministarstvo je tada podsetilo i da je još 13 marta preporučilo građanima Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su nameravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje. Tada je poručeno i da su građanima Srbije za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading