ISTINA O SPASAVANJU ŽIVOTA VOĐE "KAVČANA" U KIJEVU: Tamara Zvicer trikom spasla život mužu

Autor:

Hronika

11.10.2022

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atentatori se uplašili kada je Zvicerova supruga počela da doziva njima nepoznato muško ime misleći da poziva obezbeđenje, kojeg, u stvari, nije bilo

ISTINA O SPASAVANJU ŽIVOTA VOĐE "KAVČANA" U KIJEVU: Tamara Zvicer trikom spasla život mužu

Foto: printskrin

Tamara Zvicer spasila je život suprugu "kavačkom" vođi Radoju Zviceru u Ukrajini tako što je na sav glas vikala: "Džoni", dok je s pištoljem istrčavala iz zgrade i pucala ka četvorici napadača!

Srpski telegraf je posebnim kanalima saznao da se Zvicerova u maju 2020. poslužila trikom, kojeg možda nije bila ni svesna i da je "škaljarske" egzekutore, dvojicu Srba Petra Jovanića i Milana Brankovića, te Crnogorce Emila Tuzovića i Stefana Đukića, rešene da ubiju "kavačkog" šefa, uplašila naizgled nežna i krhka dama. Atentatori su pomislili da Zvicerova žena doziva obezbeđenje u pomoć!

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

- Ranije se mislilo da je Tamara, dok je repetirala pištolj, vikala na napadače, koji su Zviceru prišli nasred ulice i pred brojnim svedocima ispalili ka njemu sedam hitaca. Tamara ih je videla na kamerama u stanu, od kojih se nije odvajala dok god bi njen suprug bio van kuće. Pošto je pri ruci imala uvek spremno oružje, zgrabila ga je i izjurila iz stana. Dozivala je: "Džoni" dok je jurišala ka mužu. Napadači su se uplašili njenih povika jer su verovatno mislili da zove nekog Nikolu ili nekog drugog iz obezbeđenja i, u strahu za svoj život, brže-bolje su pobegli - ispričao je dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

Lepa brineta koja je "kavačkom" vođi izrodila šestoro dece, kao lavica, jurnula je u zaštitu mužu i dokazala ljubav bez granica, a postala je, osim Zvicerov, i heroj medija u Evropi, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori jer je spasla supruga sigurne smrti.

- Posle pucnjave Tamara nije bila svesna šta je uradila jer se pozabavila teško ranjenim suprugom, kojem je ukazivala pomoć i sačekala da stigne lekarska ekipa - objašnjava naš izvor.

Inače, u ovom slučaju u Ukrajini se, protiv četvorice osumnjičenih, i dalje vodi istraga po rešenju Okružnog suda u Kijevu, koji je produžio rok za još godinu dana do 5. decembra 2022, a naloženo je da se ponovo sasluša bračni par Zvicer - Radoje i njegova supruga Tamara.

Budući da je "kavački" vođa, koji je u vreme atentata u Ukrajini živeo s porodicom u elitnom delu Kijeva, gde se skrivao, u međuvremenu optužen za brojne zločine, i ovo suđenje će da pričeka.

Republika

Foto: facebook.com/anton.gerashchenko.7/printscreen

Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Podsetimo, poslednjeg septembarskog dana, kao eho, pronela se širom regiona vest da je Zvicer ubijen u Panami, što su njegovi najbliži demantovali preko posrednika, ali i snimcima iz provoda, koje su na Instagramu objavljivale Zvicerve ćerke s majkom Tamarom.

Pucači zapalili i sebe dok su palili kola

Zvicerovi atentatori su nakon neuspele egzekucije pobegli s lica mesta smartom. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugo, kojim bi nastavili bekstvo. Tada su imali peh jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu i strahovito nasmejale kako napadnute "kavčane" tako i "škaljarce", koji se i danas zbog toga smeju saborcima u lice.

Gde je pištolj

Pištolj koji je Tamara Zvicer koristila nikada nije pronađen niti je, prema poznatim informacijama, pokrenuta istraga tim povodom u Ukrajini.

Preživela atentat

Na Zvicerovu je pucano 23. maja 2016, kada je, dok je vozila sivi volksvagen golf u naselju Dobrota u Kotoru, crni audi podgoričkih registracija najpre pokušao da joj prepreči put, a onda je iz njega otvorena vatra. Metak je pogodio automobil u kome su bile Tamara Zvicer i njena maloletna ćerka.

Za atentat je prvobitno osumnjičen "škaljarski" vođa Jovan Vukotić, ali je on nepobitno dokazano da je u vreme atentata hiljadama kilometara bio daleko, a policajac-očevidac pucnjave kazao je da je pucač izgledao skroz drugačije od "škaljarskog" šefa.

Kapetan ubijen zbog Zvicera?

Viši sud u Podgorici je juče, za mesec dana, odložio kontrolu optužnice za otmicu i ubistvo Mileta Radulovića Kapetana, za čije ubistvo su optuženi Miloš Radonjić i Petar Đurović jer su sumnjali da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini.

Za ubistvo Kapetana su optuženi i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković, dok su za otmicu, pored Belivuka, optužena još trojica muškaraca. Ročište je odloženo na zahtev novog Belivukovog branioca da bi se upoznao sa spisima predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading