VLASTI NA KRIMU KRIVE UKRAJINCE ZA EKSPLOZIJU NA MOSTU: Upućene teške reči!

Autor:

Svet

08.10.2022

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za današnju eksploziju na Krimskom mostu odgovorni "ukrajinski vandali“, prenosi agencija RIA Novosti.

VLASTI NA KRIMU KRIVE UKRAJINCE ZA EKSPLOZIJU NA MOSTU: Upućene teške reči!

Foto: Twitter

- Ukrajinski vandali su uspeli svojim krvavim rukama da se domognu Krimskog mosta. Imaju sad čime da se pohvale, za 23 godine koliko su rukovodili poluostrvom nisu uspeli ništa da izgrade vredno pažnje, a sad su uspeli da unište deo mosta - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak objavio je poruku na Tviteru, nakon kontradiktornih izveštaja o eksploziji ili požaru danas na Krimu, nazivajući to "početkom", ali ne preuzimajući direktno odgovornost Ukrajine za ovaj incident, prenosi Rojters.

- Krim, most, početak.Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je okupirala Rusija mora biti proterano - napisao je Podoljak vezano za incident u kome je oštećen most koji povezuje rusko kopno sa sa poluostrvom Krim.

Na Krimskom mostu eksplodirao je jutros kamion, zbog čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vozu koji je u tom trenutku tuda prolazio, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet, prenosi TAS S.

Zbog eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Prethodno su lokalne ruske vlasti saopštile da u incidentu nema povređenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading