KREMLJ PRVI PUT PRIZNAO PORAZ! Ruski vojnici napuštaju Melitopolj!

Autor:

Svet

14.09.2022

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ruski zvaničnici i medijski propagandisti trenutno raspravljaju o razlozima ruskog poraza u Harkivskoj oblasti", napisao je Institut za proučavanje rata u svom poslednjem ažuriranju.

KREMLJ PRVI PUT PRIZNAO PORAZ! Ruski vojnici napuštaju Melitopolj!

Foto: Tanjug/AP

Ne prestaju spekulacije o stanju Vladimira Putina

Izvorno je rusko ministarstvo obrane ruski poraz u Harkivskoj oblasti objasnilo "gestom dobre volje" povlačenja ili odlukom da se kao prioritet stavi "oslobađanje" Donbasa nakon poraza oko Kijeva.

Međutim, ISW piše da je ovaj put ovaj lažni narativ naišao na značajne online kritike. ISW takođe piše da "izvori iz Kremlja sada rade na tome da Putina oslobode svake odgovornosti za poraz" i pokušavaju svaliti krivicu na "nedovoljno informisane vojne savetnike unutar Putinova kruga".

 

 

Ivan Fedorov, ukrajinski gradonačelnik okupiranog Melitopolja u Zaporoškoj oblasti, kaže da su konvoji ruske vojne tehnike iz Melitopolja upućeni daleko na jug, ka Krimu.

Reči Fedorova prenosi kijevski Indipendent, a on kaže da je vojna tehnika viđena u selu Čonhar u Hersonskoj oblasti, na granici sa Krimom.

Ova vest nije zvanično potvrđena. Melitopolj je izuzetno važna strateška tačka, pa bi njegovo oslobođenje predstavljalo ogroman poraz za Rusiju. Međutim, za sada nema informacija ni najava o oslobođenju Melitopolja, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading