Osuđen na osam godina zbog trgovine drogom: OTAC ĐORĐE MELONI KRIJUMČARIO NARKOTIKE!

Autor:

Svet

29.09.2022

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Đorđe Meloni, Frančesko, uhvaćen je u pokušaju da prokrijumčari 1.500 kilograma smole kanabisa iz Maroka. Kada je umro Đorđa izjavila da ništa nije osećala, jer je imala utisak da se radi o liku sa TV-a.

Osuđen na osam godina zbog trgovine drogom: OTAC ĐORĐE MELONI KRIJUMČARIO NARKOTIKE!

Foto: Printskrin/Instagram/Giorgia Meloni

Đorđa Meloni

Pokojni otac Đorđe Meloni premijerke Italije, osuđen je u Španiji na devet godina zatvora zbog trgovine drogom, objavila je štampa Majorka.

Otac lidera ekstremne desnice Đorđije Meloni, Frančesko, napustio je porodicu kada je ona imala samo dve godine da bi se preselio na Kanarska ostrva.

Ova 45-godišnjakinja, koja formira koaliciju sa Mateom Salvinijem i Silviom Berluskonijem nakon uspeha na izborima u nedelju, otkrila je u svojoj autobiografiji "Ja sam Đorđa" iz 2021. da je prestala da ga viđa kada je imala 11 godina.

Rekla je da je njen poslednji kontakt sa ocenim bio kada je imala 13 godina, a on je umro pre dve godine od leukemije.

Danas je ugledni list sa Majorka Dijario de Majorka otkrio da je on u septembru 1996. osuđen na devet godina zatvora nakon što je godinu dana ranije uhvaćen u pokušaju da prokrijumčari 1.500 kilograma smole kanabisa iz Maroka na jahti pod francuskom zastavom.

Navodi se da je dobio najdužu kaznu od četvorice ljudi uhapšenih zbog zaliha droge nakon što je preuzeo krivicu i tvrdio da ih je prevario da misle da će uživati u krstarenju.

Ostala trojica zatočenika, opisana kao tri mlađa rođaka među kojima je bilo i dvoje pastorčadi, navodno su osuđeni na po četiri godine zatvora.

Diario de Majorca, koji je otkrio detalje suđenja na sudu u provinciji Audiensija u Palmi nakon što ga je tada izvještavao, rekao je da menorkanska luka Mahon nije konačno odredište, ali da su tamo završili prema Frančesku nakon što su njegovi saputnici uočili drogu i razbesneo.

Otkrivajući fascinantne detalje o turbulentnoj prošlosti Đorđinog oca, navodi se da je rekao sudijama da je pristao da prokrijumčari drogu iz severne Afrike u Italiju za nešto više od 268.000 funti nakon što je zapao u teška vremena nakon kolapsa njegovog restorana na Kanarskim ostrvu.

Kaže se da su se hapšenja droge dogodila 25. septembra 1995. nakon što je smola kanabisa otkrivena na jahti pod nazivom Cool Star. Otkriće je povezano sa tadašnjom olujom koja je takođe naveden kao razlog za njihovo preusmjeravanje u luku Mahon. Frančesko, poznatiji po nadimku Franko, dva puta se kandidovao na regionalnim izborima na Majorci nakon što je izašao iz zatvora prema lokalnim izveštajima - jednom 2007. i ponovo 2011. godine. Iako je njegova ćerka nacionalista krajnje desnice, on je opisan kao komunista.

Meloni je stavila tradicionalne porodične vrednosti u srce svoje kampanje, koristeći slogan: 'Bog, zemlja i porodica'. U govoru 2019. koji je postao viralan, ona je ponosno izjavila pristalicama u Rimu: „Ja sam Đorđa, ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka, ja sam hrišćanka“.

Prema France24, Meloni ima jaku vezu sa svojom sestrom Arijanom, koja se kao i ona bavila politikom od malih nogu i koju je Meloni opisala kao „najvažniju osobu u mom životu“ pre nego što joj je ćerka Ginevra rođena 2016.

Đorđa, koju je odgajala njena majka Ana Paratore, rekla je u TV intervjuima tokom predizborne kampanje kada su je pitali šta oseća posle očeve smrti:

- Nisam osećala mržnju ili nezadovoljstvo. Nisam ništa osetila. Kao da je televizijski lik umro.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading