HRVATIMA SE CRNO PIŠE! Đorđa Meloni traži povratak Istre i Dalmacije Italiji! Bila i protiv ulaska komšija u EU!

Autor:

Svet

26.09.2022

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Đorđa Meloni, buduća premijerka Italije, bila je protiv ulaska Hrvatske u EU.

HRVATIMA SE CRNO PIŠE! Đorđa Meloni traži povratak Istre i Dalmacije Italiji! Bila i protiv ulaska komšija u EU!

Foto: Tanjug/AP

Đorđa Meloni, buduća premijerka Italije, bila protiv ulaska Hrvatske u EU a svojevremeno hvalila i Benita Musolinija.

Italija dobija desničarsku vladu. I to po svemu sudeći vladu koja će otići najdalje u desno još od Benita Musolinija.

Prema privremenim rezultatima, desničarski blok na čelu sa “Braćom Italije”, strankom koju predvodi Đorđa Meloni, trebalo bi da ima ubedljivu većinu u oba doma italijanskog parlamenta. Reč je o ženi koja je u prošlosti hvalila Musolinija i govorila da Dalmacija i Istra treba da budu vraćene Italiji.

- Benito Musolini je bio dobar političar jer sve što je uradio, uradio je za Italiju - rekla je jednom prilikom ona.

Foto: Tanjug/AP

Đorđa Meloni

 

Kasnije će promeniti ton, rekavši da je diktator napravio "greške". Napisala je takođe jednom prilikom da se Istra i Dalmacija moraju vratiti Italiji.

- Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do vraćanja imovine Jevrejima. O povratku, direktno, Istre i Dalmacije da i ne govorimo - napisala je svojevremeno ona. A ranije ove godine objavila je status o Josipu Brozu Titu.

U postu iz februara napisala je da je apsurdno odati počast nekome ko je odgovoran za masakr Italijana.

- Braća Italije su odavno predstavila predlog zakona da se ovoj sramoti stane na kraj. Žrtve fojbe i njihovi najmiliji zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah povucite Orden Republike Italije maršalu Titu - napisala je ona.

Fojbe je, inače, izraz kojim se označava serija masovnih ubistava i pokolja koje su nad pripadnicima italijanske etničke zajednice u Istri i Slovenačkom primorju počinili pripadnici jugoslovenskih partizanskih formacija krajem i neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Naziv je došao od izraza fojba, koji označava kraške jame u koje su bacane žrtve. Tačne okolnosti pod kojima su se zločini dogodili, broj i status žrtava, kao i motivi počinitelja su predmet višegodišnje rasprave među istoričarima.

Bonus video:

 

Komentari (3)

Loading
Janko

26.09.2022 23:38

Dođe li svatko po svoje ;još i Mađari po Međimurje od Hrvatske će ostati samo Zagreb sa Zagorjem, što bi i bila historijska pravda,jer su sve ostalo dobili zahvaljujući srpskim ratnicima koji su ostavili svoje živote za proširenje hrvatskih teritorija

Mussa Kessedžija

27.09.2022 16:43

@Janko - "Srpski ratnici" su uvek samo begali i nikad nisu ništa osvojili.