Levice i feminističke harpije NISU POGREŠILE ŠTO MRZE prvu ženu premijera Italije: Meloni je sve što ONE NISU

Autor:

Svet

29.09.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autorski tekst Karol Markovic za Dejli Mejl, bavi se napadima na novu premijerku Italije Đorđu Meloni, kao i svim njenim stavovima, kojima je stavila metu sebi na čelo.

Levice i feminističke harpije NISU POGREŠILE ŠTO MRZE prvu ženu premijera Italije: Meloni je sve što ONE NISU

Foto: Tanjug/AP

U 2019. godini, bivši predsednik Barak Obama rekao je okupljenima: „Ako bi više žena bilo na čelu, bilo bi manje rata, o deci bi se bolje brinulo i došlo bi do opšteg poboljšanja životnog standarda i ishoda“. Kako slatko i snishodljivo. Samo da je stvarno to mislio.

Ovim pasusom svoj autorski tekst započinje Markovic, šaljući jaku poruku, i ukazujući na to u kom smeru će ići analiza javnog mnjenje kada se radi o novoj premijerki Italije.

- Godine 2018, tadašnja predsednička kandidatkinja Hilari Klinton tvrdila je: „Ja samo mislim da žene generalno bolje slušaju, da su kolegijalnije, otvorenije za nove ideje i kako da stvari funkcionišu na način koji traži ishode od kojih svi dobijaju.“ O, zaista? To bi bilo uverljivo da nije bilo toliko sebično. Konzervativne žene, poput mene, tada nisu bile prevarene, a ni sada nas ne zavarava očigledna ljubav levice prema našem polu. U stvari, upravo smo dobili uvid u stvarne stavove modernih liberala o ženskim liderima, kada su Đorđa Meloni i njena konzervativna koalicija, Braća Italije, trijumfovali na izborima u toj zemlji u nedelju. Ako niste čuli, predstojeće uzdizanje prve žene premijera Italije je zapravo katastrofa - navodi Markovic i dodaje:


- Volela bih da vidim više žena na moćnim pozicijama, ali predstavljanje ima svoje granice“, napisala je Arva Mahdavi iz The Guardian-a u svom izveštavanju o Meloninoj pobedi pod naslovom: „Sjajno je što male devojčice sada imaju uzore pa i one, mogu izrasti u lude svetske lidere. „Jednostavno imati vaginu i fensi posao ne čini te feminističkim uzorom“, zaključila je Mahdavi. Podtekst: Uspešne žene su sjajne, zaista jesu, samo ne ovakve. 'Ne možete sedeti sa nama!' i 'Nosimo roze sredom!' ostao neizrečen. Šta je Melonijev neoprostivi prekršaj prema levičarskim elitama sveta? Prema mejnstrim medijima i milionima novih stručnjaka za italijansku politiku, ona je antiimigrantsko čudovište, pretnja Ukrajini, drugi dolazak Musolinija i još gore.

Markovic dalje navodi najnovije naslove koji su se bavili novom funkcijom Melonijeve, nabrajajući tekstove CNN, Vašington Posta, kao i veb stranicu Politiko.

- Anonimni „Bajdenovi saradnici“ rekli su za insajdersku veb stranicu Politico u Vašingtonu da su „zabrinuti“ da bi Meloni mogao potkopati posvećenost Evrope podršci Ukrajini u borbi protiv ruske invazije. Dakle, šta da kažemo o ovim ozbiljnim, a ipak nejasnim optužbama? Ti odlučuješ. Meloni je pozvala na pomorsku blokadu protiv ilegalnih imigranata koji putuju u Italiju iz Afrike. Zemlja sa više od 60 miliona ljudi apsorbovala je oko 750.000 migranata od 2015.

Markovic govori o Tvitu Melonijeve koji je bio upućen ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom.

- Dragi (Zelenski), znaš da možeš da računaš na našu lojalnu podršku cilju slobode ukrajinskog naroda. Ostanite jaki i držite svoju veru nepokolebljivo!

U autorskom tekstu objavljenom u Dejli Mejlu Markovic prenosi i reči odlazećeg italijanskog premijera Matea Rencija, koji je izneo tvrdnju da je Meloni Musolini sa perikom. 

- Istina, levica mrzi Meloni jer je žena. I ne greše što je mrze. Ona predstavlja sve što oni nisu. Nezavisni i jasni, Melonini govori postali su viralni jer ona govori o pitanjima koja su bitna u vreme kada feminističke harpije dolaze na stranice sa mišljenjima kako bi osudile ženu koja je sama ostavila trag - navodi Markovic i dodaje:

Porodica je takođe važna u njenim govorima. U intervjuu za Rojters 2018. godine, zabrinuta je zbog nataliteta u Italiji i teških izbora sa kojima se majke suočavaju. „Prvo što smo tražili bio je veliki plan za održavanje nataliteta i podsticaj da postanemo roditelji, što je prioritet u našem programu“, rekla je ona. Deca koja su važna, koliko je neophodna, trebalo bi da budu glavna ideja, ali žene koje 'usavršavaju' feminizam retko govore za njih. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading