BERLUSKONI O PUTINU: Samo je želeo da njegove trupe zamene Vladu Ukrajine PRISTOJNIM LJUDIMA (VIDEO)

Autor:

Svet

23.09.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berluskoni, uoči izbora, očekuje da njegov blok pobedi, govori o Putinu i dodaje da je ruske snage trebalo samo da ostanu oko Kijeva, a ne da idu širom Ukrajine.

BERLUSKONI O PUTINU: Samo je želeo da njegove trupe zamene Vladu Ukrajine PRISTOJNIM LJUDIMA (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsednika

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni branio je specijalnu vojnu akciju Vladimira Putina na tlu Ukrajine, rekavši da je ruski predsjednik "gurnut" u sukob.

Ovaj političar je rekao da su ruske trupe trebale zamijeniti vladu "pristojnim ljudima" i onda otići iz Ukrajine.

- Rusko stanovništvo, njegova stranka i njegovi ministri gurnuli su Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju. Trupe su trebale ući, stići do Kijeva za sedam dana, zamijeniti vladu Zelenskog pristojnim ljudima i sedam dana kasnije vratiti se - rekao je Silvio.

Poznato je da je Berluskoni dugogodišnji saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izbori na kojima Berluskoni učestvuje održaće se 25. septmebra, a ono što je posebno zanimljivo je to da po prvi put u istoriji Italije, mladi ljudi između 18 i 24 godine imaju puno pravo glasa na opštim izborima.

Okončanjem dugogodišnje anomalije, minimalna starosna granica za glasanje u Senatu smanjena je sa 25 na 18 godina, što je ujedno i prag za glasanje za Predstavnički dom.

Dva doma parlamenta imaju jednaka ovlašćenja.

 Promena pravila pogađa 4,1 milion mladih od ukupno 51,4 miliona birača, a iako stručnjaci za javno mnjenje kažu da bi značajan broj mogao biti uzdržan, političari otvoreno pokušavaju da pridobiju njihovu podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading