JEDAN ZA DVESTA! Putinov KUM pušten iz zarobljeništva: Razmenjen za ukrajinske zarobljenike

Autor:

Svet

22.09.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proruski političar, advokat i biznismen Viktor Medvedčuk pušten je danas iz zarobljeništva u zamenu za 200 ukrajinskih zatvorenika.

JEDAN ZA DVESTA! Putinov KUM pušten iz zarobljeništva: Razmenjen za ukrajinske zarobljenike

Foto: Tanjug/Profimedia

medvedcuk

Uspešan proruski biznismen, advokat i političar Viktro Medvedčuk za koga se inače tvrdi da je u kumovskim vezama sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom oslobođen je danas u zamenu za 200 ukrajinskih zatvorenika. 

Podsetimo, on je uhapšen u aprilu ove godine bez mogućnosti plaćanja kaucije zbog navoda za savezništvo za predsednikom Rusije koga naziva "svojim bliskim prijateljem".

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je kako je u početku nuđeno 50 ukrajinskih zarobljenika, ali se brojka ubrzo popela na 200. 

Vršilac dužnosti šefa ukrajinskih bezbednosnih službi Vasil Maliuk u vezi ovoga izjavio kako Medvedčuk "nije samo kum Putinovom detetu, već je i dokumentovan kao izdajica". Maliuk je takođe dodao- Štaviše, dok smo radili na slučaju Medvedčuk, neutralizovali smo višestruke agenturne mreže, uhapsili višestruke izdajice i primili mnogo korisnih informacija koje koristimo za kontraobaveštajne poslove i koje će nas približiti našoj pobedi-.

U  razmeni zarobljenika učestvovalo je još i 5 ukrajinskih komandanata kao i 55 proruskih zatvorenika za koje se navodi "da su se borili protiv Ukrajine". 

Zanimljivo je i to da se među zatvorenicima našao i hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg koji će već sutra biti u svojoj zemlji. Vlada Republike Hrvatska dodala je da je na oslobođenju svog državljanina radila još od aprila, odnosno od dana kada je zarobljen. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vjekoslav Prebeg (levo) na suđenju

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading