NI SA 300.000 REZERVISTA PUTIN NEĆE IMATI USPEHA U UKRAJINI! Reči američkog generala zaledila Moskvu: Bio sam na bojnom polju, znak kako to izgleda!

Autor:

Svet

22.09.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionisani general Mark Hertling prokomentarisao je govor ruskog predsednika Vladimira Putina i najavljenu mobilizaciju 300.000 rezervista.

NI SA 300.000 REZERVISTA PUTIN NEĆE IMATI USPEHA U UKRAJINI! Reči američkog generala zaledila Moskvu: Bio sam na bojnom polju, znak kako to izgleda!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Gostujući na CNN, američki general objasnio je da proces regrutacije u kratkom roku izuzetno složen i da, mada sama brojka od 300.000 deluje zastrašujuće, zvanična Moskva ceo posao neće lako izvesti.

- Čim čujete podatak o 300.000, to se svima čini šokantno već samo zbog toliko velikog broja. Ali kada znate kakav je proces okupljanja rezervista, kada ih pomerate iz okruženja u kojem žive, kada se radi o toliko velikom broju ljudi koje brzo želite pretvoriti u vojnike, morate biti svesni da je to zapravo jako teško izvesti u nekom kratkom roku. Pogotovo u stanju u kojem je danas Rusija. Kako ćeš ih procesuirati iz života civila u vojničke uslove - rekao je general.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

On je pojasnio šta se sve pri tom mora uzeti u obzir.

- Moraš ih odvesti na treniranje ili im ponoviti treninge. Zatim ih moraš integrisati u vojničke jedinice. A te jedinice u koje će doći već su desetkovane na bojištu, što znači da im je moral vrlo nizak - ističe Hertling. 

Bivši general tvrdi kako bi zbog ove delimične mobilizacije Rusi mogli imati nove katastrofalne posledice. 

- Bio sam na bojištu i znam kako izgleda kada dovodiš sveže snage koje nisu dobro pripremljene. To sve jasno utiče i na stanje u vojsci i to negativno. Jer, ubacuješ ljude koji nisu utrenirani, ali utječeš i na stanje u civilnom dijelu društva. Uostalom, to smo odmah i vidjeli na seriji protesta koji su se dogodili u sredu uveče nakon Putinove objave. Mislim da Putin nije uračunao moguće posledice unutar Rusije na njegove nove odluke. Pogotovo od mladih muškaraca koji ne žele ići u rat - navodi stručnjak.

Prema njegovim rečima, novim potezom Putin neće uspeti da preokrene stanje na bojnom polju.

- Mogu samo reći da ovo neće dopirneti vojnom uspjehu Rusije u Ukrajini. Pa i dosadašnji neuspeh upravo je rezultat toga što su u rat poslali neutrenirane jedinice, loši komadanti, očajna oprema, loš lanac snabdevanja - zaključuje Hertling.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading