ZAVRŠIO KARIJERU ZA SVEGA 16 DANA! Vladimir Putin smenio generala Berdnikova posle sloma ruskih trupa kod Harkova!

Autor:

Svet

12.09.2022

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin smenio je generala Romana Berdnikova posle snažne ukrajinske ofanzive u oklasti Harkova, posle čega su ruske trupe bile prinuđene na povlačanje.

ZAVRŠIO KARIJERU ZA SVEGA 16 DANA! Vladimir Putin smenio generala Berdnikova posle sloma ruskih trupa kod Harkova!

Foto: Printskrin/Youtube/Brian

Vladimir Putin razrešio je dužnosti general-potpukovnika Romana Berdnikova zbog neuspeha ruskih trupa da zadrže ogromne delove ukrajinske teritorije u oblasti Harkova poslednjih nekoliko dana, piše Dejli mejl.

Kontraofanziva ukrajinskih snaga bila je toliko žestoka, da su ruske trupe u panici napuštale tenkove, oružje i ostavljale za sobom sve vojne zalihe.

Neki izvori, tvrde Britanci, tvrde da su Rusi bukvalno pobegli sa svojih položaja, čak su i ostavili svoju odeću dok su bežali od ukrajinske vojske koja je napredovala u oblasti Harkov na severoistoku zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

 

Napredovanje ukrajinske vojske u ovoj oblasti počelo je pre šest dana i primoralo je Moskvu da povuče svoje trupe kako bi sprečila njihovo opkoljavanje, što je Rusija i potvrdila.

- Vojnici stacionirani u toj oblasti „prebačeni su“ u poslednja tri dana na teritoriju Donjecke Narodne Republike - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. 


Prema podacima Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine, general-potpukovnik Berdnikov imenovan je za komandanta zapadnih oružanih snaga 26. avgusta 2022. godine, tako da je prakrično smenjen posle 16 dana od postavljanja.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading