PUTIN: NIŠTA nismo izgubili, glavni dobitak nam je JAČI SUVERENITET

Autor:

Svet

07.09.2022

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je naveo da je opadanje globalne dominacije Sjedinjenih Američkih Država povezano je sa ubrzanjem politike sankcija zapada.

PUTIN: NIŠTA nismo izgubili, glavni dobitak nam je JAČI SUVERENITET

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija "ništa nije izgubila i da neće izgubiti u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini" i da je na taj način samo ojačala svoj suverenitet.

- Verujem da ništa nismo izgubili i da nećemo ništa izgubiti. A sa stanovišta dobitaka, mogu da kažem da je naš glavni dobitak jači suverenitet. To je neizbežan rezultat onoga što se dešava - naveo je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku, preneo je TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pedsednik Rusije govorio je javno o sankcijama koje Zapad uvodi

Ruski predsednik je u svom obraćanju naglasio da Rusija „nije počela ništa sa staništa vojnih akcija u Ukrajini, već da pokušava da završi započeto nakon puča u toj zemlji", prenosi agencija RIA Novosti.

On je saopštio i da će Rusija da završi do kraja svoje dužnosti zaštite Donbasa, njegovog jačanja iznutra i spoljnopolitički, navodi ruska agencija.

"Zapadne sankcije posledica opadanja dominacije SAD"

- Katalizator ovih procesa sankcija bio je pad dominacija SAD u globalnoj ekonomiji i politici, kao i tvrdoglava nespremnost, pa čak i nesposobnost zapadnih elita da sagledaju, prihvate objektivne činjenice - rekao je Putin na skupu u Vladivostoku, prenosi TAS S.

On je naveo da sankcije koje su uvele zapadne zemlje predstavljaju pretnju za ceo svet.

- Pandemija je zamenjena novim globalnim izazovima koji predstavljaju pretnju za ceo svet. Mislim na ludilo Zapada sa sankcijama, na njegove agresivne pokušaje da nametne model ponašanja drugim zemljama, lišavajući ih suvereniteta i potčinjavajući ih svojoj volji - saopštio je ruski predsednik,navodi TAS S.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dejan2019

07.09.2022 09:13

On nije, a desetine hiljada majki sigurno jesu! Rusija, kao država, za duži period je izolovana iz društva civilizovanih država. Cena za tako nešto, nikada neće moći ni da se izračuna.

Slaviša

07.09.2022 19:08

@Dejan2019 - Možda si u pravu ali Zapad je sebi dao za pravo da pravi svet po svojoj volji. To ti je kao kada otac ne dozvoljava deci da razmišljaju već im nameće svoju volju. Naravno.,žao mi žrtava.